Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Η Ανθρωπιστική Δράση της Νέας Ακρόπολης

Ένα από τα μεγάλα παραμύθια της ΝΑ είναι η κοινωνική και πολιτιστική της δράση.
Για να δούμε τι πραγματικά γίνεται. Το μέσο μέλος της ΝΑ ξοδεύει περίπου 20 ώρες την εβδομάδα εκεί, με τα νέα μέλη περίπου 10 ώρες και τα παλιά πάνω από 30. Σε ένα παράρτημα περίπου 50 ατόμων έχουμε 50 άτομα επί 20 ώρες επί 7 ημέρες = 7000ώρες την εβδομάδα.


Από αυτές τις ώρες πόσες είναι αφιερωμένες σε εθελοντική δράση για την προσφορά στην κοινωνία; 8-10 ώρες περίπου το μέγιστο. Πόσες ώρες αφιερώνονται σε πολιτιστικές εκδηλώσεις; πάλι 8-10 ώρες περίπου το μέγιστο. Αυτά βέβαια σε μεγάλα παραρτήματα που χρειάζεται να κάνουν κάτι για να έχουν μία καλή εικόνα. Στα μικρά παραρτήματα η εθελοντική και πολιτιστική δράση είναι ανύπαρκτη.




Συνεπώς λιγότερο από το 1% της προσπάθειας της ΝΑ. Πολύ απλά είναι μία βιτρίνα για να έχουν να παρουσιάζουν ότι κάτι προσφέρουν. Οι δράσεις αυτές δεν γίνονται γιατί η ΝΑ θέλει να βοηθήσει κανέναν αλλά μάλλον γιατί θέλει να έχει φωτογραφίες και υλικό για το περιοδικό της ιστοσελίδες της κλπ για να τα χρησιμοποιεί σαν την "εικόνα" του σωματείου όταν εμφανίζεται στον έξω κόσμο. Πολύ απλά δεν μπορούνε να πούνε "είμαστε οι απεσταλμένοι της λευκής ιεραρχίας και αφυπνίζουμε εσάς που κοιμάστε" και έτσι λένε πως είναι ένας πολιτιστικός και φιλοσοφικός οργανισμός που έχει σαν σκοπό την βελτίωση του ατόμου.


Στην ΝΑ διδάσκεται ο μαθητής πως ο κόσμος όπως τον ξέρουμε θα καταστραφεί λόγω της κρίσης οικονομικής, πολιτική κλπ καθώς μπαίνουμε σε ένα μεσαίωνα. Ο ρόλος της ΝΑ δεν είναι να σώσει κάποιον αλλά να γίνει όσο πιο μεγάλη και δυνατή γίνεται για να μεταδώσει τα ιδανικά στις επόμενες γενιές "καλύτερων" και πιο "εξελιγμένων" ατόμων που θα έρθουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου