Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Είναι η Νεα Ακρόπολη Φασιστική;

Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα πρώτα πρέπει να δούμε τι είναι φασισμός!

Όλα ξεκινούν από το φασισμό ή την έννοια του φασισμού!
Τον γνωστό αν θα μπορουσαμε να πούμε ώστε να μην μπερδευτούμε!
Φασισμός σημαίνει ότι ένας ολόκληρος λαός κινητοποιήτε προς ένα σκοπό στο όνομα του έθνους! π.χ Στον φασισμό του Μουσολίνι.
Σε περίπτωση βέβαια που ο λαός δεν συμφωνήσει με το φασίστα ηγέτη και αυτός συνεχίσει τον σκοπό του, καταλήγει να ονομάζετε τύραννος! Τώρα, στην περίπτωση όμως που ο λαός συγκατατίθεται σε μεγάλο βαθμό και νιώθει το μεγάλο όραμα του φασίστα ηγέτη του και εμπνέεται από αυτόν όσο και από τον σκοπό του, τότε έχουμε φασισμό!



(Η συγκατάθεση του λαού είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό άρα για να έχουμε φασισμό! Οπότε, Φασισμό έχουμε μόνο όταν όλος ο λαός μπαίνει στο παιχνίδι και όχι όταν απλά του το επιβάλουν!
Στην άλλη περίπτωση έχουμε τυραννία η στρατιωτικό καθεστώς (Χούντα!) Δηλαδή μία φασιστική μορφή, περισσότερο φασιστική συμπεριφορά από τον Τύραννο προς τους πολίτες!)

(Παρένθεση : Ο εθνικισμός είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό του φασίστα, εκτός αν είναι Ναζιστής φασίστας! Εκεί δεν είναι απαραίτητο, θα το εξηγήσουμε παρακάτω. Σαν στοιχειό από μόνο του δεν είναι κάτι κακό. Ένας δημοκράτης μπορεί να είναι κάλλιστα εθνικιστής)

Άρα, αυτός ο φασίστας που πετυχαίνει λοιπόν να πάρει το οκ από το λαό και να φτιάξει φασισμό ενώνει όλο τον λαό κάτω από την έννοια του έθνους!
Μέσα σε αυτό το έθνος μπορεί να υπάρχουν πολλές φυλές συγγενοίς. Παράδειγμα: Βορειοηπειρώτες, Μακεδόνες, Κρητικοί, Μικρασιάτες, Θράκες, Πόντιοι, Έλληνες της Παλαιστίνης της Αιγύπτου κ.α Αρκεί όλοι αυτοί να αντιλαμβάνονται ότι όλοι μαζί κάνουν ένα κοινό έθνος ! Ο φασίστας δέχεται στους κόλπους του όσους αντιλαμβάνονται και εργάζονται για το έθνος που προωθεί αυτός και δέχεται διάφορες φυλές συγγενοίς κάτω από ένα έθνος! Το έθνος είναι η λέξη κλειδί του φασίστα αυτουνού!

Κάποιοι που δεν θα συντονίσουν θα συντονίσουν στο τέλος με την βία!


Τώρα ας περάσουμε στον Χίτλερ και τον ναζισμό! Ο ναζισμός είναι φασισμός αλλα η λέξη κλειδί για αυτόν δεν είναι το έθνος αλλα η φυλή, είναι άλλου είδους φασισμός! Δηλαδή κάνει το αντίθετο από το φασισμό του Μουσολίνι, ενώνει πολλά έθνη κάτω από την λέξη φυλή. Όποιος είναι της φυλής που αυτός δέχεται, γίνετε δεκτός!
Όλοι οι άλλοι ας καούν, ας πεθάνουν δεν τον ενδιαφέρει. Γι 'αυτό και ο Χίτλερ θεωρούσε τους Άγγλους Άριους και δεν είχε πρόβλημα με το τι πίστευαν θρησκευτικά η σε οτιδήποτε άλλο! Του αρκούσε που ήταν της ίδιας φυλής! Σε διαφορά με τον άλλον φασισμό του Μουσολίνι που τοποθετεί πολλές φυλές σε ένα έθνος και όλες αυτές πρέπει να έχουν την ίδια θρησκεία την ίδια παράδοση την ίδια παιδεία όσον αφορά το έθνος πάντα!

Άλλο κάτι παρεμφερές είναι οι Σταυροφορίες. Στις σταυροφορίες πίστευαν ότι κατέβαιναν για ένα ιερό σκοπό. Πρώτον δεν τους το επέβαλαν, Δεύτερον δεν πήγαιναν για το έθνος αλλά κατέβαιναν στο όνομα του χριστιανισμού (λέξη κλειδί ο "χριστιανισμός" που εδώ αντικαθιστά την λέξη φυλή!) Έχουμε ναζιστικά χαρακτηριστικά γιατί δεν ήταν όλοι τους από ένα έθνος αλλά από μια χριστιανική φυλή στην ουσία. Άρα δεν ήταν ρατσιστές, ή μήπως ήταν! Είδατε που ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα!

Έτσι κάλλιστα θα μπορούσε να βγει ο Χίτλερ και να πει ότι επειδή δεν αποκλείει τους Βρετανούς Άριους από την φυλή του, αρα δεν είναι ρατσιστής. Εμείς τι έπρεπε, να τον πιστέψουμε; Το ίδιο κάνει και η Νέα Ακρόπολη, λέει ότι είναι αντιρατσιστές αλλά κυνηγούν την έλευση της 6ης φυλής!

Ο Χίτλερ λέει, πίστευε ότι θέλεις αρκεί να είσαι Άριος! Ο Μουσολίνι λέει ας είσαι όποιος είσαι, αρκεί να πιστεύεις στο έθνος μου! Ο Πάπας έλεγε όποιος δεν είναι χριστιανός στο πυρ το εξώτερον! και η Νέα Ακρόπολη λέει αναζητώ όλους όσους ακούν στην σάλπιγγα του ιδεώδους, ο ιδεατός για αυτούς φιλοσοφος που θα ειναι της εκτης φυλης!
Όλους όσους δεν θα συμφωνούσαν, θα τους αφομοίωναν ή θα τους καίγανε, θα βρίσκαν κάτι να τους κάνουν σε κάθε περίπτωση τέλος πάντων ανάλογα με το τι θα υπαγόρευε η ιδεολογία του καθενός!
Στην περίπτωση των ΝεοΑκροπολιτανών προς το παρόν θα τους έβαζαν όλη μέρα και νύχτα να κτίζουν την κατασκήνωση που θεωρείτε η κιβωτός επιβίωσής τους!


Βάση αυτών μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι από τους ηγέτες της ιστορίας προώθησαν φασισμό του έθνους ή ποιοι από αυτούς προώθησαν φασισμό της φυλής ή και θρησκευτικό φασισμό ή τι άλλα μορφώματα μέσα από ανακατέματα.Το σημαντικό είναι ο φασισμός τους
και η μοναδική έννοια που στέκεται απέναντι σε αυτόν είναι η λέξη δημοκρατία!

Το ίδιο μπορούμε να δούμε και για της ομάδες! Ποιες έχουν ναζιστικά χαρακτηριστικά και ποιες έχουν φασισμό εθνικού τύπου! ή τι άλλο!

Πολύ ποιο απλά στον σε ένα φασισμό :

Εθνικού τύπου κινητοποιήτε ένας ολόκληρος λαός με ένα σκοπό στο όνομα του έθνους!

Ενώ

Στον Ναζισμό κινητοποιήτε ένας ολόκληρος λαός με ένα σκοπό στο όνομα τις φυλής!

Υπάρχουν και διάφορα μορφώματα αυτών στην ιστορία όπως είπαμε!
Παρόλα αυτά....


Η Νέα Ακρόπολη έχει ναζιστικά χαρακτηριστικά ενώ η Χ.Α έχει φασισμό του έθνους, αυτή είναι η διαφορά τους! Κατά τα άλλα είναι φασισμός αυτό που προωθούν!

Φασίστας είναι αυτός που έχει τέτοια χαρακτηριστικά! Υπήρχαν από πάντοτε!
Φασίστας είναι αυτός που καταφέρνει ένα, δυο, τρία, χίλια δεκατρία άτομα να δουλέψουν όλοι μαζί και να εμπνέονται από αυτόν για ένα δικό του όραμα!!!

13 σχόλια:

  1. τελικα ειναι ρατσιστοφασιστακια?
    οπου τους πετυχενουμε να τους σπαμε στο ξυλο δηλαδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nai!! dwse pono sta moggolakia.den exoun idea ti aimainei kalos anthrwpos kai kali praksi...i mallon exoun mia dikia tous, apoloita wraiofani, entupwsi tou kalou pou mono s kako mporei n odigidei tous idious k tous gurw ap autous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τί λέτε βρε παιδιά?
      εγώ ήμουν 4,5 χρόνια μέλος (απλό) στη νέα ακρόπολη
      άν και στην αρχή ήμουν καχύποπτος, ούτε φασισμό ούτε ναζισμό είδα.

      τελικά έφυγα γιά διάφορους λόγους (πχ. δέν γουστάρω την ιεραρχία κα.).

      άν δέν είσαι δικός τους, δέν είναι βίαιοι απέναντί σου , ούτε έχουν λόγο να σε μισούν.

      δέν το μετάνοιωσα που πήγα, μου έκανε καλό και έμαθα πολλά πράγματα που δέν θα τα μάθαινα αλλού

      ο σωστότερος τρόπος για να σχηματίσουμε άποψη για κάποιον
      (ή κάποιους) είναι να τον γνωρίσουμε προσωπικά , έτσι θα είμαστε και προσωπικά υπεύθυνοι για την άποψη που σχηματίσαμε, και δέν θα βασιζόμαστε σε λόγια τρίτων (ράδιο αρβύλα)

      Διαγραφή
    2. Εγώ θα έλεγα ότι δεν έχετε ιδέα! Κάποιοι από εμάς ζήσαμε χρόνια μέσα στην Νέα Ακρόπολη και γι 'αυτο επισημαίνουμε τον φασισμό τους, ενώ εσείς απ'ολα σαχλαμαρίζετε.
      Μπείτε στο εσωτερικό τους πύρινα, φάτε στην μάπα μερικά χρόνια και μετά ελάτε να παίζετε τους σφαιρικούς σε αντίληψη ανθρώπους.
      Μια ακολστημενη μηχανή εκμετάλλευσης είναι η Ν.Α και το ζήσαμε από πρώτο χέρι μέσα στον πυρήνα, με όλες τις προδιαγραφές τον ναζιστών.

      Διαγραφή
  3. Θεωρώ πως η Νέα Ακρόπολη κάνει έργο ουσιαστικό . Δηλαδή που ακριβώς βρίσκεται το κακό όταν τα μέλη κάνουν αιμοδοσία , συμμετέχουν στο κοινωνικό παντοπωλείο και γενικά κάνουν πράγματα εθελοντικά , όπως για παράδειγμα αυτοί που διδάσκουν , δεν παίρνουν χρηματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένα έργο δεν κάνουν ουσιαστικό και όλα οργανώνονται από την γραμματεία προπαγάνδας που ήμουν μάλιστα και εγώ μέρος της χρόνια, κούνια που σε κούναγε!

      Διαγραφή
    2. Επίσης έλεος, μην πιστεύεις τέτοιες βλάκες για το "αφιλοκερδώς", ένα μέλος απλό θα φτάσει και τα 100ευρο μηνιαίος, ξεκινά από 45ευρο μηνιαίο και αργότερα αυξάνετε, μαζί με δωρεές και με άλλα ξεπερνάς τα 100ευρω και μην ξεκινήσουμε συζήτηση για εμάς που ήμασταν εσωτερικά μέλη (τα έχουμε αναλύσεις σε άλλο θέμα πήγαινε να δεις), εκεί που σου αποκαλύπτωντε πολλά περισσότερα, τα προσωπεία πέφτουν οι μάσκες φεύγουν.
      Πόσο θα σε κανακεύουν νομίζεις; Για πόσο καιρό; Ένας πελεκυφόρος (Οι ιδεολογικοί αξιωματικοί τους) φτάνει όλα μαζί και τα 500 ευρώ το μήνα!

      Διαγραφή
  4. Δεν θεωρώ πως η αιμοδοσία και το κοινωνικό έργο είναι κάτι κακό. Το να χρησιμοποιείς όμως το κοινωνικό έργο για διαφήμιση δεν σε κάνει και "άγιο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προπαγάνδας τους εκμεταλλεύεται κάθε εικόνα, κάθε περίπτωση για να τα παρουσιάζει μεγεθυμένα. Όλα γίνονται συστηματικά για μια καλή μαρκετίστικη εξωτερική εικόνα από την γραμματεία προπαγάνδας! Λίγος κόπος και πολύ προπαγάνδα!

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στα αρχίδια μας. θα μας απαγορέψετε να είμαστε και φασίστες; τι έγινε σας τσούζει η κωλοτρυπίδα σας δημοκρατικά απόβλητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να πιστεύεις στην δημοκρατία δεν σε κάνει απόβλητο είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις... Απόβλητο σε κάνει το να πιστεύεις πως είσαι ανώτερος ενώ δεν είσαι τίποτα φασιστικο σκουπίδι

      Διαγραφή
  7. Ποιος σου απαγόρεψε να είσαι και να λες ότι θέλεις άνθρωπέ μου;
    Να κάνεις ότι γουστάρεις και να ξεπερνώντας τα όρια όμως, ναι, θα σου το απαγορέψει η δημοκρατία!

    Ένας εκνευρισμένος είσαι χωρίς γνώσεις για το τι είναι φασισμός, μαθέ πρώτα τι είναι αυτό που νομίζεις ότι αντιπροσωπεύεις, φαντάσου μετά να σου το κάνουνε κάποιοι άλλοι σε εσένα και μετά έλα να μιλήσουμε. Αν και δεν φαίνεται σε ενδιαφέρει η συζήτηση, αλλιώς δεν θα δήλωνες φασίστας!

    Επίσης ποιος σου είπε ότι μια δημοκρατία είναι ξέφραγο αμπέλι;
    Και σε συλλαμβάνει και σε φυλακίζει και στην ηλεκτρική καρέκλα μπορεί να σε στείλει. Γι 'αυτό κόψε τις βλακώδες μαγκιές ρίχνοντας έτσι το επίπεδο, μόνο τον εαυτό σου ξεφτιλίζεις έτσι. Πόσο χρονών είσαι, 15;

    ΑπάντησηΔιαγραφή