Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Τα μαθήματα που πήρα όσο ήμουν στην Νέα Ακρόπολη


Όσο ήμουν στην Νέα Ακρόπολη έμαθα:

Να δουλεύω και να ολοκληρώνω τις εργασίες μου στις προθεσμίες που είχα. Κάθε εβδομάδα είχαμε συγκεκριμένες εργασίες που έπρεπε να φέρουμε εις πέρας. Έτσι έμαθα να παίρνω ευθύνες και να ολοκληρώνω τις εργασίες μου στην ώρα τους.

Έμαθα πολλές τεχνικές γνώσεις. Στην ΝΑ έκανα κάθε μορφής χειρωνακτική εργασία. Έτσι έμαθα να βάφω, να περνάω γυψοσανίδες, πλακάκια και πολλές άλλες τεχνικές εργασίες.

Πήρα μία ιδέα για το τι είναι εσωτερισμός. Μετά από πάρα πολλά μαθήματα, διάβασμα κλπ μπορώ να πω ότι έχω μία ιδέα για το τι είναι ο εσωτερισμός.


Έκανα φιλίες με πολλά ενδιαφέροντα άτομα. Άτομα τα οποία ψάχνουν για κάτι παραπάνω στην ζωή τους και προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι.

Έμαθα να συναναστρέφομαι με τον καθένα. Στην ΝΑ γνωρίζεις άτομα κάθε ηλικίας και κάθε νοοτροπίας. Έμαθα να κάνω παρέα και φιλίες με όλους.

Αποδέχτηκα προκλήσεις που νόμιζα ότι δεν θα μπορέσω να τις φέρω εις πέρας. Έκανα πολλά πράγματα που πριν νόμιζα ότι δεν μπορούσα. Έμαθα να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ένιωθα πως μπορώ να κάνω τα πάντα με σκληρή εργασία.

Έμαθα να διδάσκω. Πώς να μπορώ να περνάω την γνώση μου στους άλλους. Το να μάθεις είναι εύκολο. Το να διδάξεις είναι ένα τελείως ξεχωριστό μάθημα.

Πίστευα πως είμαι ξεχωριστός και «ανώτερος» από όλους «μη-ακροπολιτανούς» και τους «κατώτερους» ακροπολιτανούς.

Έμαθα πως μπορώ να είμαι διαφορετικός από αυτό που θέλει η κοινωνία από μένα και μπορώ να πάω στον δικό μου δρόμο.

4 σχόλια:

  1. Αυτές τις προκλήσεις φίλε μου θα τις είχες αντιμετωπίσει και μακριά από την Νέα ακρόπολη, θα είχες πάρει τα μαθήματά σου κάπου άλλου αν όχι εκεί. Διότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην ζωή είναι προβλήματα που θα αναζητούν πάντα την λύση μέσα μας. Αν δεν λυθούν, θα σκαλώνουμε πάντα σε προβληματικές καταστάσεις.
    Επίσης υπάρχουν προβλήματα που είναι πέραν τον δυνατοτήτων μας και πρέπει να το καταλάβουμε.

    Από εκεί και πέρα στην Ν.Α κώλυσες για όσο καιρό κόλλησες επειδή είχες προβληματικότητες που η φύση τους είναι ίδια με αυτό το περιβάλλον με τους υπόλοιπους προβληματικούς στη Ν.Α.
    Δεν θέλει μαθηματικά για να το καταλάβουμε. Ότι κατάλαβες στην Ν.Α οφείλετε σε εσένα και όχι στην Ν.Α.
    Αυτοί εκεί, συνεχίζουν και χωρίς εσένα να κολλάνε στις προβληματικότητές τους και ας έφυγες εσύ από αυτούς. Άρα ότι και να έμαθες οφείλετε σε εσένα, το κατόρθωμα είναι δικό σου, όχι δικό τους. Αυτοί απλά ήταν δυσκολευτές της προσωπικής σου πορεία προς την συνειδητοποίηση ότι πρέπει να λύσεις τα προβλήματα σου και να φύγεις από εκείνο το περιβάλλον.

    Εμείς είμαστε ο καταλύτης και όχι τα πράγματα γύρο μας, αυτά είναι το ντεκόρ και η αφορμές. Εμείς οι ίδιοι είμαστε οι αφυής που λύνουμε τα προβλήματα που μας παρουσιάζονται μπροστά μας . Αυτοί προφανώς βολεύτηκαν μέσα στην οργάνωση νομίζοντας ότι οι άλλοι έξω είναι οι προβληματικοί, ενώ στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι οι προβληματικοί που μένουν εκεί μέρα με την μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο παντου μπορει να παρει εμπειριες μια ψυχει. Το να πεις προβληματικους οσους ειναι στη νεα ακροπολη τουλλαχιστον δειχνει μισαλλοδοξια και εγωισμο. Ολοι οι ανθρωποι ειμαστε σε ενα δρομο εξελιξης. Αν εσυ που γραφεις δεν εισαι προβληματικος αλλα φαρος, τοτε ουτε θα μιλουσες ετσι και θα βοηθουσες περισσοτερο τους συνανθρωπους σου. Οι ανθρωποι ειμαστε ατελεις και ψαχνουμε απαντησεις. Αλλα κυριως ψαχνουμε αποδοχη και αγαπη. Ανθρωποι αδυναμοι δυναισθηματικα και μπερδεμενοι νοητικα ειναι τα ευκολα θυματα. Στη ΝΑ εχουν εργαλεια για να σε φερουν εκει που θελουν. Ενω σου λενε για ανωτερα, σε ποδηγετουν στα καθημερινα. Αν εισαι τσακαλι και σου αρεσουν τα αξιωματα μενεις σαν αρχηγος. Αν εισαι πιο παθητικος μενεις γιατι δεν μπορεις να κανεις αλλιως. Σιγουρα πολλοι εκει πιστευουν οτι κανουν ιερο αγωνα για ενα καλυτερο κοσμο. Αυτο που με προβληματισε και εφυγα ειναι το πως αυτο γινεται με διπροσωπια και γριζομαυρες μεθοδους που καλυπτωνται ανωθεν. Ενας απο τους βασικους λογους που εφυγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όντως πήρα κάποια μαθήματα ευχάριστο tous άνθρωπος αυτός διότι με πολύ προσοχή και αφοσίωση προσπαθούσαμε να μην περάσουν τα μηνύματα απλά κάποια στιγμή η νιώθa ότι δεν η θέλa να συνεχίσω έτσι αποχώρησa μπορώ να πω ήταν μια παρά πολύ καλή εμπιρια στη ζωή μου ,μιλάμε στο 2006-7 στη Λάρισσα ναι είσαι καλά Πόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://norfid.wordpress.com/2011/12/08/%25CE%25B1%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25BB%25CF%258D%25CF%2580%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BC%25CE%25B5-%25CF%2584%25CE%25B9-%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25B1%25CE%25B9-%25CE%25B7-%25CE%25BF%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25AC%25CE%25BD%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B7-%25CE%25BD%25CE%25AD/amp/&ved=2ahUKEwjFypv286ndAhUM16QKHfZSA-YQFjAAegQIABAB&usg=AOvVaw2w1sMKLP5_DlkKDKyNG_SJ&ampcf=1

    Απόδηξη ότι οσοι υποστηρίζετε πως η Ν.Α σας βοήθησε θα βρείτε στο παραπάνω λινκ.

    Επίσης απλά να σας ενημερώσω πως 2 κοπέλες εχουν αυτοκτονίσει και το ελεγαν στο ημερολόγιό τους πως έφταιγε η ΝΑ.

    Επίσης Εσύ Ανώνυμε που απάντησες στον kunigo,επειδή δεν μπόρεσα να αντισταθώ άλλο στην δική σου βλακεία και δεν μπορούσα να διαβάσω ούτε το τελευταίο σχόλιο,είδα που έλεγες τον kunigo εγωιστή κλπ, μόλις απέδειξες ότι η μλακία είναι αναπηρία.Ξέρεις ποιοί είναι οι ιδρυτές της ΝΑ? Όχι να φανταστώ.Θα σε βοηθήσω,ήταν καποιοι φασίστες και ναζιστές.Αν δεν με πιστεύεις,διαβασε τα επιχειρήματα του λινκ που έστειλα,ελπίζω τη βλακεία σου να μην την πέρασες και σε άλλους.


    Και μην πεις πως εγω ειμαι ακαλλιέργητος κλπ,εχω πολύ περισσότερες γνώσεις από όσες θα εχεις Εσύ σε 3 ζωές,βασικά η ΝΑ μισεί τους βουδιστές.Τι? Ούτε αυτό το ήξερες? Οκ,δεν μπορώ άλλο,πάω να ξεράσω αίμα,Τσάο

    ΑπάντησηΔιαγραφή