Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Η ΝΑ σαν "επένδυση"

Τα μέλη της Νέας Ακρόπολης αφιερώνουν ένα σημαντικό μέρος της ενέργειας τους κυρίως χρόνο και χρήμα στην ΝΑ. Τι κερδίζει κάποιος σαν μέλος της ΝΑ;
 • Αυξάνει τον κοινωνικό του κύκλο και κάνει νέες παρέες
 • Μαθαίνει εσωτερισμό, φιλοσοφία και πρακτικά μαθήματα
 • Αλλάζει την ζωή του και τον εαυτό του
Τι πληρώνει για όλα αυτά; Ένα απλό μέλος πληρώνει 45 ευρώ τον μήνα συν τις δωρεές που "καλό" είναι να κάνει, περίπου δηλαδή 60 - 70 ευρώ τον μήνα. Ένα μέλος ΖΔ πληρώνει 45 ευρώ συν δωρεές περίπου 70 με 150 ευρώ το μήνα και ανεβαίνει ανάλογα τον βαθμό και τις φιλοδοξίες του καθενός.
Κάθε μέλος ΖΔ πληρώνει περίπου 150 ευρώ το μήνα για την ΝΑ.
Οι ώρες που αφιερώνουν στην ΝΑ (μαθήματα και ώρες εργασίας) είναι περίπου 8 ώρες την εβδομάδα το απλό μέλος και 40 με 100 ώρες την εβδομάδα το μέλος ΖΔ. Πολλά μέλη ΖΔ ζούνε την κατάσταση ότι ζώ για να υπάρχω στην ΝΑ. Με άλλα λόγια η ΝΑ είναι πρώτα απ' όλα και η δουλειά οικογένεια κλπ έρχονται δεύτερα.Ένα μέλος 5 χρόνια στην ΝΑ (2 απλό μέλος και 3 ΖΔ), έχει συνολικά επενδύσει:
σε χρήμα 65€ x 24 μήνες = 1560€ και 150€ x 36 μήνες = 5400 συνολικά περίπου 7000€
σε ώρες  8 ώρες x 52 εβδομάδες/χρόνο x 2 χρόνια = 832 ώρες σαν απλό μέλος
και 60 ώρες x 52 εβδομάδες/χρόνο x 2 χρόνια = 6240 ώρες σαν μέλος ΖΔ
συνολικά περίπου 7000 ώρες

Την στιγμή που φεύγει τα χάνει όλα...


Ο κοινωνικός κύκλος και όλες οι παρέες της ΝΑ θα σβήσουν
Όλα τα μαθήματα που έκανε όχι μόνο θα του είναι άχρηστα, αλλά θα του είναι και εμπόδιο στο να ζήσει μία φυσιολογική ζωή. Θα χρειαστεί να περάσει κάποιος καιρός "αποτοξίνωσης" για να έρθει στα "ίσια" του. Αυτό γιατί όλες οι διδασκαλίες είχαν σαν στόχο να τον κάνουνε να υπακούει περισσότερο και να κρίνει λιγότερο.

Οι αλλαγές στην ζωή του και τον εαυτό του "προς το καλύτερο" θα σβήσουν άμεσα και αυτές. Ποιές είναι αυτές οι αλλαγές; Πολλοί με το που γίνονται μέλη στην ΝΑ παίρνουν πιο πολύ την ζωή στα χέρια τους, διαβάζουν περισσότερο για το πτυχίο τους, βρίσκουν δουλειά, τακτοποιούν το σπίτι τους κλπ. Αυτή όμως δεν είναι μία μόνιμη παρά μία προσωρινή αλλαγή για να αποδείξουνε στον εαυτό τους και στους γύρω τους ότι η πολυπόθητη αλλαγή που τόσο περίμεναν ήρθε.
Όταν όμως απουσιάζει η πίεση από τον δάσκαλο και την σχολή, οι αλλαγές παύουν και ο μαθητής γυρνάει σε μία κατάσταση χειρότερη από αυτήν που ήρθε. Γίνεται πιο τεμπέλης και λιγότερο δραστήριος καθώς βλέπει τα πάντα έξω από την ΝΑ μάταια.
Αυτή είναι μία καθημερινότητα που βιώνει κανείς όταν παρατηρεί την ζωή των ΖΔ. Τα μέλη αυτά μπορεί να έχουν 80 ώρες εργασίας στην ΝΑ και να μην έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τον εαυτό τους, το σπίτι τους, την οικογένεια τους.
Αυτά τα μέλη μπορεί να καθαρίζουν την σχολή κάθε μέρα, αλλά αν τους επισκευθείς στο σπίτι τους μπορεί να δεις ότι κανένας δεν καθάρισε εδώ και πολύ καιρό. Μπορεί να τελειώνουν όλες τις εργασίες τους στην ώρα τους αλλά όταν πρέπει να κάνουνε κάτι για τον εαυτό τους θα το αναβάλουν για εβδομάδες, μήνες ίσως και χρόνια.
Οι αλλαγές λοιπόν αυτές είναι επιφανειακές και έχουν να κάνουν κυρίως με την συνεχή ψυχολογική πίεση που ασκείται πάνω τους είτε από τα άλλα μέλη, είτε εμμέσως από τις διδασκαλίες. Όταν κάποιος φεύγει, αυτές οι αλλαγές δεν μένουν. Μάλιστα το μέλος αυτό βρίσκει την ζωή του πιο μάταια από ποτέ. Πλέον πρέπει να κάνει κάτι για τον εαυτό του και αυτό αντιτίθεται σε όλα αυτά που μάθαινε τόσα χρόνια.

26 σχόλια:

 1. Μπήκα σε αυτήν την σελίδα για να διαβάσω τη γνώμη και άποψη παλαιότερων μελών της ΝΑ όπως αναγράφεται και στον τίτλο..Αντί αυτού όμως παρατηρώ πως όλα τα "άρθρα" είναι γραμμένα απο ένα μόνο άτομο,άρα διαβάζω και ενημερώνομαι για τις απόψεις ενός μόνο ατόμου....Πράγμα το οποίο με κάνει να δυσπιστώ για την εγκυρότητα των λεγομένων.Διακρίνω επίσης την εμπάθεια και την κακεντρέχεια του συγγραφέως και θλίβομαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι η αλήθεια, είτε θέλεις να το πιστεύεις είτε όχι. Είμαι παλιό μέλος και πέρασα κι εγώ αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω. Όταν έφυγα από εκεί, καθάρισε σιγά σιγά το μυαλό μου και ακόμα προσπαθώ να φτιάξω τη ζωή μου.

   Διαγραφή
  2. Το συγκεκριμένο άρθρο πρέπει να το διαβάσει κάθε νέο μέλος της ΝΑ για να δει που οδεύει, προτού "πάθει και μάθει"

   Διαγραφή
  3. Και ποιο θα ήταν το πρόβλημα αν ήταν απόψεις ενός μόνο μέλους (που δεν είναι και χάφτε το να τελειώνουμε). Είπε ποτέ αυτό το μέλος ότι αυτά που γράφω είναι από 15.000 άτομα; Τα χάσατε εντελώς ; Λογική μηδέν; Έτσι είναι όλοι μέσα στην Ν.Α, τους δείχνεις κάτι με το δάχτυλο και αυτοί σαν ανόητοι κοιτούν το δάχτυλο! Είδατε τι σας δημιουργεί το στρατιωτικό σας καθήκον, σας χαζεύει εντελώς, ή μήπως δεν μπορούμε να κατανοούμε ότι ένας άσχετος με την Ν.Α δεν θα παραπονιόταν με τόσο ανόητο τρόπο! μόνο ένας ακροπολιτανακος θα έμπαινε στο ψητό με τέτοιο παράπονο!
   Δεν με πειράζει αυτό όμως, αυτό που με πειράζει είναι ότι δεν θα καθίσετε να απαντήσετε σε όσα επιχειρηματολογούμε και θα τα κάνετε όλα γαργάρα! Έλατε να δούμε ποσό φτουρούν οι διδασκαλίες σας, έλατε να μιλήσουμε ποσό ισχύουν όλα αυτά που με τόσο τυφλωμένα και τόσο ρομποτικά τρόπο ακολουθείτε. Έλατε να μιλήσετε με εμάς τώρα που είμαστε έξω από την Ν.Α. κάτι που δεν έχετε ζήσει εσείς καραβανάδες. Δυστυχώς ξέρετε ότι δεν θα αντεπεξέλθετε γι 'αυτό και δεν θα το κάνετε, εγώ σας προκαλώ πάντως! Εσείς βέβαια θα συνεχίζετε σαν ανόητοι να κοιτάτε το δάχτυλο!

   Διαγραφή
  4. Παιδιά ξέρω άτομα που διαβάζουν αρθρα και βιβλια ειτε της οργανωσης ειτε παρομοιων σεκτων.Ατομα που εχουν εναλλασσομενη διαθεση.Ατομα πληγωμενα,μοναχικα,καλόκαρδα με ψυχη επαναστατη και ζουν με βαση τις λεει ο καθε ινδοκινεζος γκουρου ενω δηλωνουν χριστιανοι η οτιδηποτε αλλο.Εγιναν πολυ περηφανη και πιστευουν οτι ολοι τους κατατρεχουν.Αντιδρουν με αγενεια οταν τους υποδυξεις τα λαθη τους.Καποτε λυπαμαι αυτα το ατομα αλλα θελω να τα βοηθησω γιατι τα νοιαζομαι και εκτος απο αυτο ειναι ατομα με σπουδες στην φιλοσοφια και ειναι κριμα να καταστραφουν ψυχικα λογω της αγνοιας τους για οσα διαβαζουν.Πως τους δειχνω τα κακά της....εν λογω φιλοσοφίας?

   Διαγραφή
  5. Δεν μπορείς έτσι απλά, πρέπει να περάσεις μέσα από την Ν.Α ή απλά μελετά τις λογικές που εκθέτουμε σε τόσα φόρουμ, αν καταλάβεις τις διανοητικές παγίδες που έχει αυτή η εσωτεριστικη θρησκεία και από που μας πιάνει κότσο τόσο περισσότερο θα καταλάβεις πως ακυρώνονται αυτές οι διδασκαλίες. Αν θέλεις εξάλλου ρώτα κάτι ποιο συγκεκριμένο και εδώ είμαστε, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η Ν.Α το πρόβλημα μόνο αλλά όλες αυτές οι εσωτερικές σέκτες αφού έχουν ίδια λογική! και θα το προέκτεινα διότι πάει παραπέρα, είναι μια γενικότερη νοοτροπία αυτή του ανθρώπου να την πατάει από έλλειψη κοινής λογικής, σε παραπολα πράγματα στην ζωή του. Με ποιο απλά λόγια, είναι θέμα βλακείας.

   Διαγραφή
 2. Νέα Ακρόπολη, Νέα Λογική:
  Είναι γραμμένο από μόνο ένα άτομο = δεν είναι έγκυρο.

  Μετά από επέμβαση του ΕΣΡ ο συγκεκριμένο blog κρίθηκε πως δεν είναι έγκυρο και ακυρώνεται. Επίσης ακυρώνονται όλα τα βιβλία, εφημερίδες, άρθρα, τηλεοπτικές εκπομπές και λοιπής φύσης υλικό που έχει δημιουργηθεί από ένα και μόνο άτομο και καθιστώνται εφ' εξής ως "άκυρα".

  Άκυρο επίσης κρίνεται και το παραπάνω σχόλιο καθώς υπάρχουν υποψίες ότι έχει συνταχθεί από ένα και μόνο άτομο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άκυρη επίσης είναι και η κάθε σκέψη νεύμα ακόμα και ξύσιμο ή οποιαδήποτε άλλη κίνηση που παραπέμπει σε ατομική κρητική λογική και ελευθερία, μπράβο!!!! Ζήτω η Νέα Ακρόπολη!!!! Ρεσιτάλ κοινής λογικής για άλλη μια φορά!

   Διαγραφή
 3. SUGNOMH DEN EXO ELLHNIKA. TO MONO POY THELO NA PROSTHESO EINAI OTI APATEONES YPURXAN , YPARXOUN KAI THA YPARXOUN. AYTOI POU EKSAPATH8HKAN GIATI NA XAIDEUOUN TA AYTIA TOYS KAI NA MH LENE TI ANOHSIA EKANA? TI EUXARISTO PERIMENEIS? AS PHGAINES KALUTERA SE FILAN8ROPIKO ORGANISMO TOSA PAIDIA PEINANE KAI PONANE. ESY GIATI NA AFIEROSEIS TOSO XRONO KAI XRHMA S AYTOYS KAI TO LES KI OLAS. TI SOU PROSFERANE? OTI KAI NA SOU YPOSXE8HKAN TO EKANES MONO KAI MONO APO EGOISMO KAI ARA MISOS KAI XOLH 8A SE SUNODEUEI euxaristo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άσβεστο μίσος... Πικρή χολή... Μαύρα σύννεφα σκοτεινιάσανε τον ιστότοπο αυτό...

  Εκτιμώ την συμμετοχή σου, αλλά προσπάθησε να κρατήσεις το επίπεδο της συζήτησης λίγο πιο πάνω από την λάμψη και τα βραζιλιάνικα σίραλ :)

  Συμφωνώ πως αν κάποιος θέλει να κάνει φιλανθρωπικό έργο είναι πολύ καλύτερα να πάει σε έναν καθαρά φιλανθρωπικό οργανισμό που δεν θα κάνει πλύση εγκεφάλου στον ίδιο και στους άλλους. Το πρόβλημα με τα μέλη που φεύγουν είναι πως δεν λένε "τι ανοησία έκανα" αλλά "δεν ήμουν άξιος των περιστάσεων"...
  Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του. Η γνώση είναι δύναμη και γι αυτό εδώ λέμε μία άποψη διαφορετική από αυτήν που ακούνε τα μέλη καθημερινά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χαχαχα!!! Ακροπολιτανάκια μην τρελαίνεστε σιγά μην σας πούμε και ευχαριστώ!
  Όταν φεύγαμε θυμάστε πως μας αντιμετωπίζατε; σαν αποτυχημένα ανθρωπάρια. Ελάτε στα συγκαλά σας! όποιος φεύγει, για εσάς θεωρείτε ο ατιμασμένος σαμουράι που πρέπει να κάνει χαρακίρι και ο ανάξιος που πρόδωσε την έλευση της 6ης φυλής, ξεκινώντας έπειτα το μεγάλο θάψιμο πίσω από την πλάτη του! Αφού τα ζήσαμε αυτά όλα από μέσα, σιγά μην σας φυλλίσουμε και τα ποδιά καημένοι. Βλέπετε λοιπόν πως σκέφτονται οι ακροπολητανοι; και αυτά για τα φιλανθρωπικά δεν τα σταματάτε λίγο; τίποτα από αυτά δεν είστε, όσο και να το προπαγανδίζετε! εσείς δεν μας λέγατε μέσα ότι η προπαγάνδα γίνετε για την καλή εικόνα της Ν.Α ώστε να καλύπτετε η παρεξηγήσιμη πλευρά της. Απλά φοβάστε διότι θα αποκαλύψουμε όλα όσα ζήσαμε. καλό σας κάνουμε που σας φέρνουμε στην επιφάνεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μην μου μιλάς για σχολή άλλο, δεν είναι ούτε σχόλη ούτε τίποτα παρόμοιο η Ν.Α. Μια εσωτερική σέκτα κατήχησης είναι η Νέα Ακρόπολη και απλά προσπαθεί να προσαρμοστεί σε μια εποχή που είναι ξεπερασμένες η νοοτροπίες της. Γι 'αυτό και γίνετε όσο μπορεί ένα clup για νέους αλλά όταν μπαίνουν λίγο παράμεσα όλοι καταλαβαίνουν. Εκτός από αυτούς τους αφελείς που αποζητούν να είναι στρατιωτάκια στην ζωή τους και να κάνουν βάρδιες για πάντα.
  Μην με ρωτάς σε ποια σχόλη ήμουν διότι δεν θα ανοίξω συζήτηση για εμένα, δεν είμαι αφελής.
  Και ο ποιο χαζός πάντως θα καταλάβαινε ότι δεν μπορεί ένα άτομο να μίλα τόσο διαφορετικά στο μπολ αυτό. Εγώ πως σας φαίνομαι; Ίδιος με τους υπόλοιπους εδώ μέσα; και εγώ είμαι το ίδιο άτομο καημένοι, τα παίξατε κε δεν ξέρετε τι να πείτε και λέτε βλακείες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. αγανακτισμενος κύπριος28 Δεκεμβρίου 2013 - 9:45 μ.μ.

  Παιδιά έχει κοπέλες στην Κύπρο που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα που προήλθαν από ερωτική απαγοήτευση και άλλες αιτίες και διαβάζουν άρθρα και βιβλία της οργάνωσης αλλα και παρόμοιων ολιστικο-βουδιστικων αιρέσεων.Δοκίμασα να μιλησω με τετοια ατομα και παρατηρησα οτι αποκτησαν μεγαλη περηφανεια για τον εαυτο τους.Λενε οτι ειναι καλά άτομα και οτι μισουν τον εγωισμο.Πιστευουν οτι ο κοσμος τους κακολογει επειδη ειναι μοναχικες!Αντιδρουν σαν φασιστριες οταν υποδειξεις τα λαθη τους ειτε τις βλεπεις απο κοντα ειτε τους μιλας στο κινητο ειτε στο διαδικτυο.Πιστευω αυτη η οργανωση επηρεαζει ανθρωπους που νιωθουν οργη για την καταντια της κοινωνιας και τους καταστρεφει τα μυαλα.Πως τα βοηθαμε αυτα τα ατομα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από την εμπειρία μου μέσα και έξω από την Ν.Α ένα μπορώ να πω. Ότι αυτός ο διάλογος που μπορούμε να κάνουμε εδώ ή όπου αλλού, είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθηθεί κάποιος. Μην περιμένεις να συζητήσεις μαζί τους ώστε να εκθέσεις επιχειρήματα γιατί το κεφάλι τους είναι στομωμένο. Εξάλλου να σου πω ότι δεν πιστεύω πως χρειάζεται να τους πείσεις για κάτι, διότι όπως είπα σε προηγούμενο μήνυμα και εγώ χρειαζόμουν χρόνο για να ξεπεράσω κάποια δικά μου προβλήματα ώστε να καταλάβω ότι εκεί πατάνε και σε εκμεταλλεύονται τέτοια συστήματα, οπότε όσο κάποιος είναι οργισμένος εσωτερικά (εννοώντας οργισμένος ότι έχει κάποιο ψυχικό ζήτημα που πρέπει να λύσει) δεν θα φύγει ούτε από την Ν.Α ούτε από πουθενά αλλού. Όλα συμβαίνουν στον καθένα την σωστή στιγμή και το σωστή μέρα. Γι αυτό δεν χρειάζονται βιασύνες! λίγο κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα με την μικρή μας συμμέτοχη ο καθένας θα πάρει και θα δώσει αυτό που χρειάζεται. Ελεύθερα χωρίς βιασύνες χωρίς πιέσεις. Αν έχεις κάποιο συγγενή όμως εκεί μέσα θα σε στεναχωρήσω, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, είναι σαν να μιλάς με αλκολικό, όσο ποιο πολύ του μιλάς τόσο τον σπρώχνεις στο πιοτό. Έτσι είναι και με την Ν.Α, είναι σαν να μιλάς με μάρτυρα του ιεχωβά και να προσπαθείς να του πεις ότι δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια! Όχι ότι έχω πρόβλημα με του μάρτυρες του Ιεχωβά άλλα θέλω να τονίσω την ακλόνητη επιμονή τους στο να πιστεύουν ο δικό στους τρόπος είναι ο καλύτερος και τελεία και παύλα δεν χωρά συζήτηση. ή έστω ίσως συζητήσει μαζί σου απλά για να σου αποδείξει ότι αυτός περπατά σε μονοπάτια λυτρώσεως ενώ εσύ τεμπελιάζεις. Έτσι είναι η Ν.Α

   Διαγραφή
  2. Αγανακτισμένε Κύπριε, δυστυχώς είναι δύσκολο να μιλήσεις σε αυτά τα άτομα γιατί δεν θέλουν να ακούσουν. Και εμείς έχουμε φίλους στην ΝΑ οι οποίοι ούτε θα κάτσουν να μας ακούσουν και γι αυτό γράφουμε εδω στο blogger.

   Ίσως κάποια στιγμή να θέλουν να δουν τα πράγματα από μια άλλη οπτική και θα κάτσουν να διαβάσουν.

   Ο καλύτερος τρόπος για να μιλήσεις με αυτά τα άτομα είναι το παράδειγμα σου. Αν δείχνεις ότι εσύ προσωπικά πας είσαι μια χαρά, συνειδητοποιημένος γι αυτά που γίνονται γύρω σου, έχεις μία κατεύθυνση στη ζωή σου και άποψη, αυτό θα τους αφήσει μία πολύ καλύτερη εντύπωση από αυτά που βλέπουνε γύρω τους, μέσα ή έξω από την ΝΑ.

   Μην τους κρίνεις, παρά μόνο άκουσε τι έχουν να σου πούνε, δείξε και ενδιαφέρον ακόμα αλλά πες την άποψη σου σταθερά και με επιχειρήματα.
   Το αν κάποιος θα μείνει ή αν θα φύγει είναι καθαρά προσωπική του επιλογή και θα γίνει όταν αυτός είναι έτοιμος.

   Διαγραφή
 8. Έτσι ακριβώς, όπως τα λες, ήταν, είναι και θα είναι τα πράγματα στη Νέα Ακρόπολη, Anonymous.
  Όταν γνώρισα την Νέα Ακρόπολη, ούτε το φοιτητικό σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη, ένα μικρό δωμάτιο με ένα στρώμα στο πάτωμα, ένα τραπέζι και μια καρέκλα, με συγκινούσε αλλά ούτε και το πατρικό μου στην Αθήνα έλεγε κάτι στην ψυχή μου και αυτό όχι εξαιτίας μιας οικονομικά άσχημης οικογενειακής κατάστασης αλλά εξαιτίας της άσχημης και αδιάφορης συναισθηματικής κατάστασης των γονιών μου, που ποτέ δεν έδωσαν, όλα αυτά τα συναισθήματα που θα έπρεπε να δίνει κάθε πατρικό σπίτι στην ψυχή ενός παιδιού, έφηβου, νέου, ώστε να προσδοκά με χαρά, κάθε φορά, πότε θα έλθει η στιγμή που θα περάσει το αγαπημένο κατώφλι της στοργικής οικογενειακής φωλιάς.

  Στην Νέα Ακρόπολη, τώρα, αυτό που διαπίστωσα, από την επαφή μου με τους ανθρώπους που την πλησίαζαν και γινόντουσαν μέλη της, ήταν ένα κοινό χαρακτηριστικό… το σπίτι γι αυτούς δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ο τόπος που πηγαίνει κάποιος, όταν δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει.
  Έτσι λοιπόν, ιδίως τα πιο ενταγμένα μέλη, έχοντας πάντα το ίδιο κενό στην ψυχή τους, αυτό που έκαναν, δεν ήταν τίποτε άλλο από την πιο λογική αντίδραση, το να κάνουν δηλαδή σπίτι τους το κτίριο της Νέας Ακρόπολης.
  Μη διαφέροντας μάλιστα από την γνωστή αλεπού, στον μύθο του Αισώπου, που όταν της έκοψε την ουρά το δόκανο του κυνηγού, γύρναγε σε όλο το δάσος και σε όποιο ζώο συναντούσε του έλεγε πόσο όμορφα ένιωθε χωρίς ουρά, έτσι και αυτοί λένε πως, το σπίτι είναι μόνο για τους μικροαστούς, αποτυχημένους της ζωής, για αυτούς που είναι ιδιώτες (συνώνυμο με τους ηλίθιους) και πως, με λίγα λόγια, το σπίτι είναι γι αυτούς που δεν αξίζει ούτε να ζουν.
  Πόση απαξίωση για τους εκατομμύρια νοικοκυραίους όλου του κόσμου που μεγαλώνουν σωστές οικογένειες, που θυσιάζουν την ζωή τους για να έχουν μια όμορφη οικογενειακή ατμόσφαιρα σε όσους αγαπούν και που φροντίζουν, πάντα, το σπίτι να είναι ένα ζεστό καταφύγιο από τις δυσκολίες του έξω κόσμου.

  Σπίτι, για μένα τώρα, είναι ο χώρος που πρόσωπα που αγαπιούνται βρίσκονται μαζί, μαθαίνουν να συμβιώνουν, έστω και με διενέξεις, μαθαίνουν να λύνουν τις διαφορές τους και να αγαπιούνται κάθε φορά, ακόμα περισσότερο.
  Συνάμα, σπίτι είναι το μέρος που έχεις όλα τα πράγματα που σου αρέσουν και που αντανακλούν το γούστο σου, τις συνήθειές σου, τους ήρωες σου και εν κατακλείδι, τον πολιτισμό σου.
  Το σπίτι, επίσης, είναι ο χώρος που δεχόμαστε τους συγγενείς, φίλους και συνεργάτες μας, τα πρώην μέλη της ΝΑ, τους περιποιόμαστε, τους κάνουμε με αγάπη και χαρά τα αγαπημένα τους φαγητά και γλυκά για να τους ευχαριστήσουμε. Με αυτούς είναι που γελάμε με τα αστεία μας, που μιλάμε για τις καθημερινές εμπειρίες μας και που συζητάμε για την πολιτική, που επηρεάζει όλους μας και φυσικά όλα όσα δυσάρεστα περάσαμε στην ΝΑ.

  Αυτές τις μέρες, πλησιάζουν Χριστούγεννα όπως σας είπα, στολίζουμε, όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο δένδρο, όσο χαζό και αν είναι σαν έθιμο και έτσι χτίζουμε αναμνήσεις που θα ζεσταίνουν για μια ολόκληρη ζωή τις ψυχές των παιδιών μας και που θα μένουν τυπωμένες στις αναμνηστικές μας φωτογραφίες και στα βίντεό μας.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σπίτι επίσης είναι το μέρος που βγάζουμε τις μάσκες του κοινωνικού καθωσπρεπισμού και αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο, γνωρίζοντας πως οι δικοί μας άνθρωποι δεν θα μας παρεξηγήσουν και θα μας καταλάβουν ακόμα και αν δεν νιώθουμε καλά, γιατί αυτό είναι το καταφύγιό μας.

  Σπίτι, τέλος είναι το μέρος που θέλουμε να γυρίσουμε. Εκεί που έχουμε τις πιο γλυκές αναμνήσεις και τα όνειρά μας, εκεί που δεθήκαμε με τα πρόσωπα της οικογένειας μας.

  Που να καταλάβουν οι Ακροπολιτανοί, άνθρωποι ψυχροί, άτεγκτοι και αδυσώπητοι που το μόνο που έχουν μάθει είναι να συμμορφώνονται με τα διατάγματα που βγάζει κάθε τόσο ο πλέον προβληματικός αρχηγός τους, τι είναι σπίτι.

  Που να την βρουν την ευαισθησία, όταν στη θέση της καρδιάς τους έχουν την καλυμμένη εξουσιομανία και την επικράτηση.
  Είναι το πιο λογικό πράγμα, γι αυτούς, σπίτι να είναι εκεί όπου καταλήγουν όταν δεν έχουν τι άλλο να κάνουν.

  Δεν μπορούν, με τίποτα να εννοήσουν, μεταξύ των άλλων, πως, σπίτι είναι ο καρπός του αγώνα δυο ανθρώπων, η ανταμοιβή των κόπων τους, το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της οικονομίας. Είναι το συναίσθημα, του "να έχουν", η έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου για ασφάλεια, μα συνάμα και η μεγαλύτερη ικανοποίηση πως δύο άνθρωποι ένωσαν τις δυνάμεις τους και έκαναν κάτι δικό τους, χωρίς να περιμένουν από άλλους να τους το δώσουν έτοιμο.

  Το αστείο είναι πως στη Νέα Ακρόπολη, που τόσο τους αρέσουν οι λατρείες σε αρχαίους Θεούς, δεν ακούγεται τίποτα για την Εστία. Βλέπετε, στο σπίτι του κρεμασμένου… δεν μιλάνε για σκοινί.
  Βαθειά μέσα τους, όλοι, μα όλοι, έχουν το ίδιο πρόβλημα. Αλλιώς, δεν θα ήταν μέλη….


  Στην ελληνική μυθολογία, η Εστία είναι η θεά της οικιακής ζωής, της οικογένειας, η οποία και λάμβανε την πρώτη προσφορά σε κάθε θυσία στο σπιτικό.

  Το όνομά της σημαίνει το σπιτικό και τους κατοίκους του.

  Η Εστία είναι η μεγαλύτερη κόρη της Ρέας και του Κρόνου, αδερφή των Δία, της ¨Ηρας, του Άδη του Ποσειδώνα και της Δήμητρας. Ήταν αυτή που φρόντιζε την ιερή φωτιά στον Όλυμπο. Οι βωμοί της περιελάμβαναν κάθε οικογενειακή εστία.

  Αμέσως μετά την γέννησή τους, ο Κρόνος κατάπιε την Εστία και τα αδέρφια της εκτός από τον Δία, ο οποίος αργότερα τους διέσωσε και τους οδήγησε σε πόλεμο εναντίον του Κρόνου και των άλλων Τιτάνων.

  Η Εστία ορκίστηκε να παραμείνει για πάντα παρθένα και αρνήθηκε στα καλέσματα του Ποσειδώνα και του Απόλλωνα. Μια φορά κινδύνευσε να βιαστεί από τον Πρίαπο, έναν ελάσσονα θεό της γονιμότητας, αλλά σώθηκε από το ογκάνισμα ενός όνου.

  Η Εστία, η Αθηνά και η Άρτεμη ήταν οι μόνες Θεές που πάνω τους δεν είχε δύναμη η Αφροδίτη (που είχε υποτάξει το σύνολο Θεών και ανθρώπων).

  Τι έγινε Ακροπολιτανοί, πότε θα φτιάξετε και ένα Ιερό για αυτή την μεγάλη Θεά?
  Ίσως, αν αρχίσετε να την μελετάτε, να βρείτε και το πρόβλημα που έχετε μέσα στις ψυχές σας.
  Θα είναι το πρώτο βήμα…  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. http://imerazante.gr/2012/01/11/39335

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δεν μιλησατε και για τις αλλες επενδυσεις σε καποια παραρτηματα Κρητης για τα οποια γνωριζω απο προσωπικου. Επενδυσεις-μπιζνες των αρχηγων με δανεικα απο τους μαθητες, χωρις να ξερει ο ενας με τον αλλο τι συμβαινει. Με ορκους σιωπης. Δανεικα που γυριστηκαν με δυσκολια ετων και πολλες φορες και αγυριστα. Και το παραδειγμα των δασκαλων το ακολουθουν και καποιοι μαθητες ενιοτε. Καταστασεις που καλυπτονται ανωθεν. Και ολα αυτα για τον αετο, για το ιδεωδες. Χερι στο ταμειο της σχολης.. Τι σας λεει αυτο; Δεν το διαπιστωσε κανεις αλλος; Για τον Γαραζιωτη ξεραμε οτι ηταν προδοτης και ειχε βαλει χερι σε χρηματα της σχολης. Και αργοτερα το ειδα σε αυτους που ηταν μεσα. Δεν μπορω να καταλαβω πως ετσι θα παει μπροστα η ΝΑ. Ενας ενας που βλεπει τα πραγματα φευγει. Οι τελετες και τα συμβολα σε προσανατολιζουν στο ιερο Και σε κοβουν απο την πραγματικοτητα. Αν βρεις δυναμη, βασικα εργασια η σχεση να σε τραβηξει φευγεις. Αν οχι συνεχιζεις. Αλλιως σαν τον αστεγο ψαχνεις την ασφαλεια στην σχολη. Οι πιο δυναμικοι βεβαια καλυπτουν ενστικτα εξουσιας. Ενδυκνειτε αλλωστε. Και η ζωη προχωρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Έτσι καί χειρότερα στη Κρήτη με τα δανεικά και αγύριστα των αρχηγών τους να στήνουν επιχειρήσεις με δανεικά των μαθητών τους και όταν όλα βγήκαν στη φόρα τι έγίνε, όλα κουκολούθήκανε από τό ασπιλο αρχηγο της Νέας Άκροπόλης εκεί έδειξε ότι όλα είναι τελικά μπίζνες και πολιτική φανταστείτε ότι το οικοδόμημα της ΝΑ είναι βασισμένο σε ένα ιδεώδες δικαίου αλήθειας και άλλα αφηγήματα είναι να τρελλένεσαι .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Το πρόσωπο που υπαινίσονται τα σχόλια της 5/2/17 και 14/3/17 στην Κρήτη είναι σήμερα ΕΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τι ακριβώς έκανε η συγκεκριμένη κυρία; Γιατί όταν δεν έχει κάποιος επιχειρήματα ή αποδείξεις καταφεύγει σε μία σκόπιμη ασάφεια

   Διαγραφή
  2. χαχα, σύντροφε της 30/1/2018, τα σχόλια είναι συγκεκριμένα, λένε "χέρι στο ταμειο της σχολης" ή "επιχειρήσεις με δανεικά των μαθητών τους" κ.α., κι εσύ προσπαθείς να θολώσεις τα νερά και να υπερασπιστείς την "κυρία", φαίνεται ότι την ξέρεις γιατί κανείς παραπάνω δεν ανέφερε αν είναι άντρας ή γυναίκα το πρόσωπο του ΕΑ ή των αρχ.

   Διαγραφή