Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Η ΝΑ σαν "επένδυση"

Τα μέλη της Νέας Ακρόπολης αφιερώνουν ένα σημαντικό μέρος της ενέργειας τους κυρίως χρόνο και χρήμα στην ΝΑ. Τι κερδίζει κάποιος σαν μέλος της ΝΑ;
  • Αυξάνει τον κοινωνικό του κύκλο και κάνει νέες παρέες
  • Μαθαίνει εσωτερισμό, φιλοσοφία και πρακτικά μαθήματα
  • Αλλάζει την ζωή του και τον εαυτό του
Τι πληρώνει για όλα αυτά; Ένα απλό μέλος πληρώνει 45 ευρώ τον μήνα συν τις δωρεές που "καλό" είναι να κάνει, περίπου δηλαδή 60 - 70 ευρώ τον μήνα. Ένα μέλος ΖΔ πληρώνει 45 ευρώ συν δωρεές περίπου 70 με 150 ευρώ το μήνα και ανεβαίνει ανάλογα τον βαθμό και τις φιλοδοξίες του καθενός.
Κάθε μέλος ΖΔ πληρώνει περίπου 150 ευρώ το μήνα για την ΝΑ.
Οι ώρες που αφιερώνουν στην ΝΑ (μαθήματα και ώρες εργασίας) είναι περίπου 8 ώρες την εβδομάδα το απλό μέλος και 40 με 100 ώρες την εβδομάδα το μέλος ΖΔ. Πολλά μέλη ΖΔ ζούνε την κατάσταση ότι ζώ για να υπάρχω στην ΝΑ. Με άλλα λόγια η ΝΑ είναι πρώτα απ' όλα και η δουλειά οικογένεια κλπ έρχονται δεύτερα.



Ένα μέλος 5 χρόνια στην ΝΑ (2 απλό μέλος και 3 ΖΔ), έχει συνολικά επενδύσει:
σε χρήμα 65€ x 24 μήνες = 1560€ και 150€ x 36 μήνες = 5400 συνολικά περίπου 7000€
σε ώρες  8 ώρες x 52 εβδομάδες/χρόνο x 2 χρόνια = 832 ώρες σαν απλό μέλος
και 60 ώρες x 52 εβδομάδες/χρόνο x 2 χρόνια = 6240 ώρες σαν μέλος ΖΔ
συνολικά περίπου 7000 ώρες

Την στιγμή που φεύγει τα χάνει όλα...


Ο κοινωνικός κύκλος και όλες οι παρέες της ΝΑ θα σβήσουν
Όλα τα μαθήματα που έκανε όχι μόνο θα του είναι άχρηστα, αλλά θα του είναι και εμπόδιο στο να ζήσει μία φυσιολογική ζωή. Θα χρειαστεί να περάσει κάποιος καιρός "αποτοξίνωσης" για να έρθει στα "ίσια" του. Αυτό γιατί όλες οι διδασκαλίες είχαν σαν στόχο να τον κάνουνε να υπακούει περισσότερο και να κρίνει λιγότερο.

Οι αλλαγές στην ζωή του και τον εαυτό του "προς το καλύτερο" θα σβήσουν άμεσα και αυτές. Ποιές είναι αυτές οι αλλαγές; Πολλοί με το που γίνονται μέλη στην ΝΑ παίρνουν πιο πολύ την ζωή στα χέρια τους, διαβάζουν περισσότερο για το πτυχίο τους, βρίσκουν δουλειά, τακτοποιούν το σπίτι τους κλπ. Αυτή όμως δεν είναι μία μόνιμη παρά μία προσωρινή αλλαγή για να αποδείξουνε στον εαυτό τους και στους γύρω τους ότι η πολυπόθητη αλλαγή που τόσο περίμεναν ήρθε.
Όταν όμως απουσιάζει η πίεση από τον δάσκαλο και την σχολή, οι αλλαγές παύουν και ο μαθητής γυρνάει σε μία κατάσταση χειρότερη από αυτήν που ήρθε. Γίνεται πιο τεμπέλης και λιγότερο δραστήριος καθώς βλέπει τα πάντα έξω από την ΝΑ μάταια.
Αυτή είναι μία καθημερινότητα που βιώνει κανείς όταν παρατηρεί την ζωή των ΖΔ. Τα μέλη αυτά μπορεί να έχουν 80 ώρες εργασίας στην ΝΑ και να μην έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τον εαυτό τους, το σπίτι τους, την οικογένεια τους.
Αυτά τα μέλη μπορεί να καθαρίζουν την σχολή κάθε μέρα, αλλά αν τους επισκευθείς στο σπίτι τους μπορεί να δεις ότι κανένας δεν καθάρισε εδώ και πολύ καιρό. Μπορεί να τελειώνουν όλες τις εργασίες τους στην ώρα τους αλλά όταν πρέπει να κάνουνε κάτι για τον εαυτό τους θα το αναβάλουν για εβδομάδες, μήνες ίσως και χρόνια.
Οι αλλαγές λοιπόν αυτές είναι επιφανειακές και έχουν να κάνουν κυρίως με την συνεχή ψυχολογική πίεση που ασκείται πάνω τους είτε από τα άλλα μέλη, είτε εμμέσως από τις διδασκαλίες. Όταν κάποιος φεύγει, αυτές οι αλλαγές δεν μένουν. Μάλιστα το μέλος αυτό βρίσκει την ζωή του πιο μάταια από ποτέ. Πλέον πρέπει να κάνει κάτι για τον εαυτό του και αυτό αντιτίθεται σε όλα αυτά που μάθαινε τόσα χρόνια.

31 σχόλια:

  1. Μπήκα σε αυτήν την σελίδα για να διαβάσω τη γνώμη και άποψη παλαιότερων μελών της ΝΑ όπως αναγράφεται και στον τίτλο..Αντί αυτού όμως παρατηρώ πως όλα τα "άρθρα" είναι γραμμένα απο ένα μόνο άτομο,άρα διαβάζω και ενημερώνομαι για τις απόψεις ενός μόνο ατόμου....Πράγμα το οποίο με κάνει να δυσπιστώ για την εγκυρότητα των λεγομένων.Διακρίνω επίσης την εμπάθεια και την κακεντρέχεια του συγγραφέως και θλίβομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η αλήθεια, είτε θέλεις να το πιστεύεις είτε όχι. Είμαι παλιό μέλος και πέρασα κι εγώ αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω. Όταν έφυγα από εκεί, καθάρισε σιγά σιγά το μυαλό μου και ακόμα προσπαθώ να φτιάξω τη ζωή μου.

      Διαγραφή
    2. Το συγκεκριμένο άρθρο πρέπει να το διαβάσει κάθε νέο μέλος της ΝΑ για να δει που οδεύει, προτού "πάθει και μάθει"

      Διαγραφή
    3. Και ποιο θα ήταν το πρόβλημα αν ήταν απόψεις ενός μόνο μέλους (που δεν είναι και χάφτε το να τελειώνουμε). Είπε ποτέ αυτό το μέλος ότι αυτά που γράφω είναι από 15.000 άτομα; Τα χάσατε εντελώς ; Λογική μηδέν; Έτσι είναι όλοι μέσα στην Ν.Α, τους δείχνεις κάτι με το δάχτυλο και αυτοί σαν ανόητοι κοιτούν το δάχτυλο! Είδατε τι σας δημιουργεί το στρατιωτικό σας καθήκον, σας χαζεύει εντελώς, ή μήπως δεν μπορούμε να κατανοούμε ότι ένας άσχετος με την Ν.Α δεν θα παραπονιόταν με τόσο ανόητο τρόπο! μόνο ένας ακροπολιτανακος θα έμπαινε στο ψητό με τέτοιο παράπονο!
      Δεν με πειράζει αυτό όμως, αυτό που με πειράζει είναι ότι δεν θα καθίσετε να απαντήσετε σε όσα επιχειρηματολογούμε και θα τα κάνετε όλα γαργάρα! Έλατε να δούμε ποσό φτουρούν οι διδασκαλίες σας, έλατε να μιλήσουμε ποσό ισχύουν όλα αυτά που με τόσο τυφλωμένα και τόσο ρομποτικά τρόπο ακολουθείτε. Έλατε να μιλήσετε με εμάς τώρα που είμαστε έξω από την Ν.Α. κάτι που δεν έχετε ζήσει εσείς καραβανάδες. Δυστυχώς ξέρετε ότι δεν θα αντεπεξέλθετε γι 'αυτό και δεν θα το κάνετε, εγώ σας προκαλώ πάντως! Εσείς βέβαια θα συνεχίζετε σαν ανόητοι να κοιτάτε το δάχτυλο!

      Διαγραφή
    4. Παιδιά ξέρω άτομα που διαβάζουν αρθρα και βιβλια ειτε της οργανωσης ειτε παρομοιων σεκτων.Ατομα που εχουν εναλλασσομενη διαθεση.Ατομα πληγωμενα,μοναχικα,καλόκαρδα με ψυχη επαναστατη και ζουν με βαση τις λεει ο καθε ινδοκινεζος γκουρου ενω δηλωνουν χριστιανοι η οτιδηποτε αλλο.Εγιναν πολυ περηφανη και πιστευουν οτι ολοι τους κατατρεχουν.Αντιδρουν με αγενεια οταν τους υποδυξεις τα λαθη τους.Καποτε λυπαμαι αυτα το ατομα αλλα θελω να τα βοηθησω γιατι τα νοιαζομαι και εκτος απο αυτο ειναι ατομα με σπουδες στην φιλοσοφια και ειναι κριμα να καταστραφουν ψυχικα λογω της αγνοιας τους για οσα διαβαζουν.Πως τους δειχνω τα κακά της....εν λογω φιλοσοφίας?

      Διαγραφή
    5. Δεν μπορείς έτσι απλά, πρέπει να περάσεις μέσα από την Ν.Α ή απλά μελετά τις λογικές που εκθέτουμε σε τόσα φόρουμ, αν καταλάβεις τις διανοητικές παγίδες που έχει αυτή η εσωτεριστικη θρησκεία και από που μας πιάνει κότσο τόσο περισσότερο θα καταλάβεις πως ακυρώνονται αυτές οι διδασκαλίες. Αν θέλεις εξάλλου ρώτα κάτι ποιο συγκεκριμένο και εδώ είμαστε, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η Ν.Α το πρόβλημα μόνο αλλά όλες αυτές οι εσωτερικές σέκτες αφού έχουν ίδια λογική! και θα το προέκτεινα διότι πάει παραπέρα, είναι μια γενικότερη νοοτροπία αυτή του ανθρώπου να την πατάει από έλλειψη κοινής λογικής, σε παραπολα πράγματα στην ζωή του. Με ποιο απλά λόγια, είναι θέμα βλακείας.

      Διαγραφή
  2. Νέα Ακρόπολη, Νέα Λογική:
    Είναι γραμμένο από μόνο ένα άτομο = δεν είναι έγκυρο.

    Μετά από επέμβαση του ΕΣΡ ο συγκεκριμένο blog κρίθηκε πως δεν είναι έγκυρο και ακυρώνεται. Επίσης ακυρώνονται όλα τα βιβλία, εφημερίδες, άρθρα, τηλεοπτικές εκπομπές και λοιπής φύσης υλικό που έχει δημιουργηθεί από ένα και μόνο άτομο και καθιστώνται εφ' εξής ως "άκυρα".

    Άκυρο επίσης κρίνεται και το παραπάνω σχόλιο καθώς υπάρχουν υποψίες ότι έχει συνταχθεί από ένα και μόνο άτομο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκυρη επίσης είναι και η κάθε σκέψη νεύμα ακόμα και ξύσιμο ή οποιαδήποτε άλλη κίνηση που παραπέμπει σε ατομική κρητική λογική και ελευθερία, μπράβο!!!! Ζήτω η Νέα Ακρόπολη!!!! Ρεσιτάλ κοινής λογικής για άλλη μια φορά!

      Διαγραφή
  3. SUGNOMH DEN EXO ELLHNIKA. TO MONO POY THELO NA PROSTHESO EINAI OTI APATEONES YPURXAN , YPARXOUN KAI THA YPARXOUN. AYTOI POU EKSAPATH8HKAN GIATI NA XAIDEUOUN TA AYTIA TOYS KAI NA MH LENE TI ANOHSIA EKANA? TI EUXARISTO PERIMENEIS? AS PHGAINES KALUTERA SE FILAN8ROPIKO ORGANISMO TOSA PAIDIA PEINANE KAI PONANE. ESY GIATI NA AFIEROSEIS TOSO XRONO KAI XRHMA S AYTOYS KAI TO LES KI OLAS. TI SOU PROSFERANE? OTI KAI NA SOU YPOSXE8HKAN TO EKANES MONO KAI MONO APO EGOISMO KAI ARA MISOS KAI XOLH 8A SE SUNODEUEI euxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσβεστο μίσος... Πικρή χολή... Μαύρα σύννεφα σκοτεινιάσανε τον ιστότοπο αυτό...

    Εκτιμώ την συμμετοχή σου, αλλά προσπάθησε να κρατήσεις το επίπεδο της συζήτησης λίγο πιο πάνω από την λάμψη και τα βραζιλιάνικα σίραλ :)

    Συμφωνώ πως αν κάποιος θέλει να κάνει φιλανθρωπικό έργο είναι πολύ καλύτερα να πάει σε έναν καθαρά φιλανθρωπικό οργανισμό που δεν θα κάνει πλύση εγκεφάλου στον ίδιο και στους άλλους. Το πρόβλημα με τα μέλη που φεύγουν είναι πως δεν λένε "τι ανοησία έκανα" αλλά "δεν ήμουν άξιος των περιστάσεων"...
    Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του. Η γνώση είναι δύναμη και γι αυτό εδώ λέμε μία άποψη διαφορετική από αυτήν που ακούνε τα μέλη καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχα!!! Ακροπολιτανάκια μην τρελαίνεστε σιγά μην σας πούμε και ευχαριστώ!
    Όταν φεύγαμε θυμάστε πως μας αντιμετωπίζατε; σαν αποτυχημένα ανθρωπάρια. Ελάτε στα συγκαλά σας! όποιος φεύγει, για εσάς θεωρείτε ο ατιμασμένος σαμουράι που πρέπει να κάνει χαρακίρι και ο ανάξιος που πρόδωσε την έλευση της 6ης φυλής, ξεκινώντας έπειτα το μεγάλο θάψιμο πίσω από την πλάτη του! Αφού τα ζήσαμε αυτά όλα από μέσα, σιγά μην σας φυλλίσουμε και τα ποδιά καημένοι. Βλέπετε λοιπόν πως σκέφτονται οι ακροπολητανοι; και αυτά για τα φιλανθρωπικά δεν τα σταματάτε λίγο; τίποτα από αυτά δεν είστε, όσο και να το προπαγανδίζετε! εσείς δεν μας λέγατε μέσα ότι η προπαγάνδα γίνετε για την καλή εικόνα της Ν.Α ώστε να καλύπτετε η παρεξηγήσιμη πλευρά της. Απλά φοβάστε διότι θα αποκαλύψουμε όλα όσα ζήσαμε. καλό σας κάνουμε που σας φέρνουμε στην επιφάνεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην μου μιλάς για σχολή άλλο, δεν είναι ούτε σχόλη ούτε τίποτα παρόμοιο η Ν.Α. Μια εσωτερική σέκτα κατήχησης είναι η Νέα Ακρόπολη και απλά προσπαθεί να προσαρμοστεί σε μια εποχή που είναι ξεπερασμένες η νοοτροπίες της. Γι 'αυτό και γίνετε όσο μπορεί ένα clup για νέους αλλά όταν μπαίνουν λίγο παράμεσα όλοι καταλαβαίνουν. Εκτός από αυτούς τους αφελείς που αποζητούν να είναι στρατιωτάκια στην ζωή τους και να κάνουν βάρδιες για πάντα.
    Μην με ρωτάς σε ποια σχόλη ήμουν διότι δεν θα ανοίξω συζήτηση για εμένα, δεν είμαι αφελής.
    Και ο ποιο χαζός πάντως θα καταλάβαινε ότι δεν μπορεί ένα άτομο να μίλα τόσο διαφορετικά στο μπολ αυτό. Εγώ πως σας φαίνομαι; Ίδιος με τους υπόλοιπους εδώ μέσα; και εγώ είμαι το ίδιο άτομο καημένοι, τα παίξατε κε δεν ξέρετε τι να πείτε και λέτε βλακείες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγανακτισμενος κύπριος28 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:45 μ.μ.

    Παιδιά έχει κοπέλες στην Κύπρο που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα που προήλθαν από ερωτική απαγοήτευση και άλλες αιτίες και διαβάζουν άρθρα και βιβλία της οργάνωσης αλλα και παρόμοιων ολιστικο-βουδιστικων αιρέσεων.Δοκίμασα να μιλησω με τετοια ατομα και παρατηρησα οτι αποκτησαν μεγαλη περηφανεια για τον εαυτο τους.Λενε οτι ειναι καλά άτομα και οτι μισουν τον εγωισμο.Πιστευουν οτι ο κοσμος τους κακολογει επειδη ειναι μοναχικες!Αντιδρουν σαν φασιστριες οταν υποδειξεις τα λαθη τους ειτε τις βλεπεις απο κοντα ειτε τους μιλας στο κινητο ειτε στο διαδικτυο.Πιστευω αυτη η οργανωση επηρεαζει ανθρωπους που νιωθουν οργη για την καταντια της κοινωνιας και τους καταστρεφει τα μυαλα.Πως τα βοηθαμε αυτα τα ατομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την εμπειρία μου μέσα και έξω από την Ν.Α ένα μπορώ να πω. Ότι αυτός ο διάλογος που μπορούμε να κάνουμε εδώ ή όπου αλλού, είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθηθεί κάποιος. Μην περιμένεις να συζητήσεις μαζί τους ώστε να εκθέσεις επιχειρήματα γιατί το κεφάλι τους είναι στομωμένο. Εξάλλου να σου πω ότι δεν πιστεύω πως χρειάζεται να τους πείσεις για κάτι, διότι όπως είπα σε προηγούμενο μήνυμα και εγώ χρειαζόμουν χρόνο για να ξεπεράσω κάποια δικά μου προβλήματα ώστε να καταλάβω ότι εκεί πατάνε και σε εκμεταλλεύονται τέτοια συστήματα, οπότε όσο κάποιος είναι οργισμένος εσωτερικά (εννοώντας οργισμένος ότι έχει κάποιο ψυχικό ζήτημα που πρέπει να λύσει) δεν θα φύγει ούτε από την Ν.Α ούτε από πουθενά αλλού. Όλα συμβαίνουν στον καθένα την σωστή στιγμή και το σωστή μέρα. Γι αυτό δεν χρειάζονται βιασύνες! λίγο κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα με την μικρή μας συμμέτοχη ο καθένας θα πάρει και θα δώσει αυτό που χρειάζεται. Ελεύθερα χωρίς βιασύνες χωρίς πιέσεις. Αν έχεις κάποιο συγγενή όμως εκεί μέσα θα σε στεναχωρήσω, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, είναι σαν να μιλάς με αλκολικό, όσο ποιο πολύ του μιλάς τόσο τον σπρώχνεις στο πιοτό. Έτσι είναι και με την Ν.Α, είναι σαν να μιλάς με μάρτυρα του ιεχωβά και να προσπαθείς να του πεις ότι δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια! Όχι ότι έχω πρόβλημα με του μάρτυρες του Ιεχωβά άλλα θέλω να τονίσω την ακλόνητη επιμονή τους στο να πιστεύουν ο δικό στους τρόπος είναι ο καλύτερος και τελεία και παύλα δεν χωρά συζήτηση. ή έστω ίσως συζητήσει μαζί σου απλά για να σου αποδείξει ότι αυτός περπατά σε μονοπάτια λυτρώσεως ενώ εσύ τεμπελιάζεις. Έτσι είναι η Ν.Α

      Διαγραφή
    2. Αγανακτισμένε Κύπριε, δυστυχώς είναι δύσκολο να μιλήσεις σε αυτά τα άτομα γιατί δεν θέλουν να ακούσουν. Και εμείς έχουμε φίλους στην ΝΑ οι οποίοι ούτε θα κάτσουν να μας ακούσουν και γι αυτό γράφουμε εδω στο blogger.

      Ίσως κάποια στιγμή να θέλουν να δουν τα πράγματα από μια άλλη οπτική και θα κάτσουν να διαβάσουν.

      Ο καλύτερος τρόπος για να μιλήσεις με αυτά τα άτομα είναι το παράδειγμα σου. Αν δείχνεις ότι εσύ προσωπικά πας είσαι μια χαρά, συνειδητοποιημένος γι αυτά που γίνονται γύρω σου, έχεις μία κατεύθυνση στη ζωή σου και άποψη, αυτό θα τους αφήσει μία πολύ καλύτερη εντύπωση από αυτά που βλέπουνε γύρω τους, μέσα ή έξω από την ΝΑ.

      Μην τους κρίνεις, παρά μόνο άκουσε τι έχουν να σου πούνε, δείξε και ενδιαφέρον ακόμα αλλά πες την άποψη σου σταθερά και με επιχειρήματα.
      Το αν κάποιος θα μείνει ή αν θα φύγει είναι καθαρά προσωπική του επιλογή και θα γίνει όταν αυτός είναι έτοιμος.

      Διαγραφή
  8. Έτσι ακριβώς, όπως τα λες, ήταν, είναι και θα είναι τα πράγματα στη Νέα Ακρόπολη, Anonymous.
    Όταν γνώρισα την Νέα Ακρόπολη, ούτε το φοιτητικό σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη, ένα μικρό δωμάτιο με ένα στρώμα στο πάτωμα, ένα τραπέζι και μια καρέκλα, με συγκινούσε αλλά ούτε και το πατρικό μου στην Αθήνα έλεγε κάτι στην ψυχή μου και αυτό όχι εξαιτίας μιας οικονομικά άσχημης οικογενειακής κατάστασης αλλά εξαιτίας της άσχημης και αδιάφορης συναισθηματικής κατάστασης των γονιών μου, που ποτέ δεν έδωσαν, όλα αυτά τα συναισθήματα που θα έπρεπε να δίνει κάθε πατρικό σπίτι στην ψυχή ενός παιδιού, έφηβου, νέου, ώστε να προσδοκά με χαρά, κάθε φορά, πότε θα έλθει η στιγμή που θα περάσει το αγαπημένο κατώφλι της στοργικής οικογενειακής φωλιάς.

    Στην Νέα Ακρόπολη, τώρα, αυτό που διαπίστωσα, από την επαφή μου με τους ανθρώπους που την πλησίαζαν και γινόντουσαν μέλη της, ήταν ένα κοινό χαρακτηριστικό… το σπίτι γι αυτούς δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ο τόπος που πηγαίνει κάποιος, όταν δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει.
    Έτσι λοιπόν, ιδίως τα πιο ενταγμένα μέλη, έχοντας πάντα το ίδιο κενό στην ψυχή τους, αυτό που έκαναν, δεν ήταν τίποτε άλλο από την πιο λογική αντίδραση, το να κάνουν δηλαδή σπίτι τους το κτίριο της Νέας Ακρόπολης.
    Μη διαφέροντας μάλιστα από την γνωστή αλεπού, στον μύθο του Αισώπου, που όταν της έκοψε την ουρά το δόκανο του κυνηγού, γύρναγε σε όλο το δάσος και σε όποιο ζώο συναντούσε του έλεγε πόσο όμορφα ένιωθε χωρίς ουρά, έτσι και αυτοί λένε πως, το σπίτι είναι μόνο για τους μικροαστούς, αποτυχημένους της ζωής, για αυτούς που είναι ιδιώτες (συνώνυμο με τους ηλίθιους) και πως, με λίγα λόγια, το σπίτι είναι γι αυτούς που δεν αξίζει ούτε να ζουν.
    Πόση απαξίωση για τους εκατομμύρια νοικοκυραίους όλου του κόσμου που μεγαλώνουν σωστές οικογένειες, που θυσιάζουν την ζωή τους για να έχουν μια όμορφη οικογενειακή ατμόσφαιρα σε όσους αγαπούν και που φροντίζουν, πάντα, το σπίτι να είναι ένα ζεστό καταφύγιο από τις δυσκολίες του έξω κόσμου.

    Σπίτι, για μένα τώρα, είναι ο χώρος που πρόσωπα που αγαπιούνται βρίσκονται μαζί, μαθαίνουν να συμβιώνουν, έστω και με διενέξεις, μαθαίνουν να λύνουν τις διαφορές τους και να αγαπιούνται κάθε φορά, ακόμα περισσότερο.
    Συνάμα, σπίτι είναι το μέρος που έχεις όλα τα πράγματα που σου αρέσουν και που αντανακλούν το γούστο σου, τις συνήθειές σου, τους ήρωες σου και εν κατακλείδι, τον πολιτισμό σου.
    Το σπίτι, επίσης, είναι ο χώρος που δεχόμαστε τους συγγενείς, φίλους και συνεργάτες μας, τα πρώην μέλη της ΝΑ, τους περιποιόμαστε, τους κάνουμε με αγάπη και χαρά τα αγαπημένα τους φαγητά και γλυκά για να τους ευχαριστήσουμε. Με αυτούς είναι που γελάμε με τα αστεία μας, που μιλάμε για τις καθημερινές εμπειρίες μας και που συζητάμε για την πολιτική, που επηρεάζει όλους μας και φυσικά όλα όσα δυσάρεστα περάσαμε στην ΝΑ.

    Αυτές τις μέρες, πλησιάζουν Χριστούγεννα όπως σας είπα, στολίζουμε, όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο δένδρο, όσο χαζό και αν είναι σαν έθιμο και έτσι χτίζουμε αναμνήσεις που θα ζεσταίνουν για μια ολόκληρη ζωή τις ψυχές των παιδιών μας και που θα μένουν τυπωμένες στις αναμνηστικές μας φωτογραφίες και στα βίντεό μας.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σπίτι επίσης είναι το μέρος που βγάζουμε τις μάσκες του κοινωνικού καθωσπρεπισμού και αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο, γνωρίζοντας πως οι δικοί μας άνθρωποι δεν θα μας παρεξηγήσουν και θα μας καταλάβουν ακόμα και αν δεν νιώθουμε καλά, γιατί αυτό είναι το καταφύγιό μας.

    Σπίτι, τέλος είναι το μέρος που θέλουμε να γυρίσουμε. Εκεί που έχουμε τις πιο γλυκές αναμνήσεις και τα όνειρά μας, εκεί που δεθήκαμε με τα πρόσωπα της οικογένειας μας.

    Που να καταλάβουν οι Ακροπολιτανοί, άνθρωποι ψυχροί, άτεγκτοι και αδυσώπητοι που το μόνο που έχουν μάθει είναι να συμμορφώνονται με τα διατάγματα που βγάζει κάθε τόσο ο πλέον προβληματικός αρχηγός τους, τι είναι σπίτι.

    Που να την βρουν την ευαισθησία, όταν στη θέση της καρδιάς τους έχουν την καλυμμένη εξουσιομανία και την επικράτηση.
    Είναι το πιο λογικό πράγμα, γι αυτούς, σπίτι να είναι εκεί όπου καταλήγουν όταν δεν έχουν τι άλλο να κάνουν.

    Δεν μπορούν, με τίποτα να εννοήσουν, μεταξύ των άλλων, πως, σπίτι είναι ο καρπός του αγώνα δυο ανθρώπων, η ανταμοιβή των κόπων τους, το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της οικονομίας. Είναι το συναίσθημα, του "να έχουν", η έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου για ασφάλεια, μα συνάμα και η μεγαλύτερη ικανοποίηση πως δύο άνθρωποι ένωσαν τις δυνάμεις τους και έκαναν κάτι δικό τους, χωρίς να περιμένουν από άλλους να τους το δώσουν έτοιμο.

    Το αστείο είναι πως στη Νέα Ακρόπολη, που τόσο τους αρέσουν οι λατρείες σε αρχαίους Θεούς, δεν ακούγεται τίποτα για την Εστία. Βλέπετε, στο σπίτι του κρεμασμένου… δεν μιλάνε για σκοινί.
    Βαθειά μέσα τους, όλοι, μα όλοι, έχουν το ίδιο πρόβλημα. Αλλιώς, δεν θα ήταν μέλη….


    Στην ελληνική μυθολογία, η Εστία είναι η θεά της οικιακής ζωής, της οικογένειας, η οποία και λάμβανε την πρώτη προσφορά σε κάθε θυσία στο σπιτικό.

    Το όνομά της σημαίνει το σπιτικό και τους κατοίκους του.

    Η Εστία είναι η μεγαλύτερη κόρη της Ρέας και του Κρόνου, αδερφή των Δία, της ¨Ηρας, του Άδη του Ποσειδώνα και της Δήμητρας. Ήταν αυτή που φρόντιζε την ιερή φωτιά στον Όλυμπο. Οι βωμοί της περιελάμβαναν κάθε οικογενειακή εστία.

    Αμέσως μετά την γέννησή τους, ο Κρόνος κατάπιε την Εστία και τα αδέρφια της εκτός από τον Δία, ο οποίος αργότερα τους διέσωσε και τους οδήγησε σε πόλεμο εναντίον του Κρόνου και των άλλων Τιτάνων.

    Η Εστία ορκίστηκε να παραμείνει για πάντα παρθένα και αρνήθηκε στα καλέσματα του Ποσειδώνα και του Απόλλωνα. Μια φορά κινδύνευσε να βιαστεί από τον Πρίαπο, έναν ελάσσονα θεό της γονιμότητας, αλλά σώθηκε από το ογκάνισμα ενός όνου.

    Η Εστία, η Αθηνά και η Άρτεμη ήταν οι μόνες Θεές που πάνω τους δεν είχε δύναμη η Αφροδίτη (που είχε υποτάξει το σύνολο Θεών και ανθρώπων).

    Τι έγινε Ακροπολιτανοί, πότε θα φτιάξετε και ένα Ιερό για αυτή την μεγάλη Θεά?
    Ίσως, αν αρχίσετε να την μελετάτε, να βρείτε και το πρόβλημα που έχετε μέσα στις ψυχές σας.
    Θα είναι το πρώτο βήμα…



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν μιλησατε και για τις αλλες επενδυσεις σε καποια παραρτηματα Κρητης για τα οποια γνωριζω απο προσωπικου. Επενδυσεις-μπιζνες των αρχηγων με δανεικα απο τους μαθητες, χωρις να ξερει ο ενας με τον αλλο τι συμβαινει. Με ορκους σιωπης. Δανεικα που γυριστηκαν με δυσκολια ετων και πολλες φορες και αγυριστα. Και το παραδειγμα των δασκαλων το ακολουθουν και καποιοι μαθητες ενιοτε. Καταστασεις που καλυπτονται ανωθεν. Και ολα αυτα για τον αετο, για το ιδεωδες. Χερι στο ταμειο της σχολης.. Τι σας λεει αυτο; Δεν το διαπιστωσε κανεις αλλος; Για τον Γαραζιωτη ξεραμε οτι ηταν προδοτης και ειχε βαλει χερι σε χρηματα της σχολης. Και αργοτερα το ειδα σε αυτους που ηταν μεσα. Δεν μπορω να καταλαβω πως ετσι θα παει μπροστα η ΝΑ. Ενας ενας που βλεπει τα πραγματα φευγει. Οι τελετες και τα συμβολα σε προσανατολιζουν στο ιερο Και σε κοβουν απο την πραγματικοτητα. Αν βρεις δυναμη, βασικα εργασια η σχεση να σε τραβηξει φευγεις. Αν οχι συνεχιζεις. Αλλιως σαν τον αστεγο ψαχνεις την ασφαλεια στην σχολη. Οι πιο δυναμικοι βεβαια καλυπτουν ενστικτα εξουσιας. Ενδυκνειτε αλλωστε. Και η ζωη προχωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έτσι καί χειρότερα στη Κρήτη με τα δανεικά και αγύριστα των αρχηγών τους να στήνουν επιχειρήσεις με δανεικά των μαθητών τους και όταν όλα βγήκαν στη φόρα τι έγίνε, όλα κουκολούθήκανε από τό ασπιλο αρχηγο της Νέας Άκροπόλης εκεί έδειξε ότι όλα είναι τελικά μπίζνες και πολιτική φανταστείτε ότι το οικοδόμημα της ΝΑ είναι βασισμένο σε ένα ιδεώδες δικαίου αλήθειας και άλλα αφηγήματα είναι να τρελλένεσαι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το πρόσωπο που υπαινίσονται τα σχόλια της 5/2/17 και 14/3/17 στην Κρήτη είναι σήμερα ΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι ακριβώς έκανε η συγκεκριμένη κυρία; Γιατί όταν δεν έχει κάποιος επιχειρήματα ή αποδείξεις καταφεύγει σε μία σκόπιμη ασάφεια

      Διαγραφή
    2. χαχα, σύντροφε της 30/1/2018, τα σχόλια είναι συγκεκριμένα, λένε "χέρι στο ταμειο της σχολης" ή "επιχειρήσεις με δανεικά των μαθητών τους" κ.α., κι εσύ προσπαθείς να θολώσεις τα νερά και να υπερασπιστείς την "κυρία", φαίνεται ότι την ξέρεις γιατί κανείς παραπάνω δεν ανέφερε αν είναι άντρας ή γυναίκα το πρόσωπο του ΕΑ ή των αρχ.

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς μέσα στη ΝΑ και κάτω από το πέπλο της φιλοσοφίας υποβόσκει πολλή δυσωδία και ψέμα. Δυστυχώς έχουν χάσει την μπάλα και η γραμματεία προπαγάνδας δεν μπορεί όσο και να προσπαθεί να ξεπλύνει τη βρώμα. Τις αποδείξεις να τις ψάξετε στα δικαστήρια. Κοινό μυστικό ήταν ότι έμπαινε χέρι στο ταμείο της σχολης από τους αρχηγούς. Πάντα βέβαια υπήρχε η κάλυψη. Το ανακάλυψα πρώτη φορά σα νέο μέλος όταν ήρθε η Νουρια να μου ζητήσει τις δωρεές για τον Άη Μαμά. Τα μέλη ξέρουν τι λέω. Μα Μαρία αυτές που λες τις δώσαμε από πέρυσι, απάντησα. Α, καλά. Προφανώς είχαν χρησιμοποιηθεί άλλου, για τα εισιτήρια της Ριμ στην Πράγα. Από κει και πέρα τα μάτια έβλεπαν αλλά το στόμα σιωπούσε. Να κρατάμε το μυστικό, είχαμε υποσχεθεί. Πιο μυστικό όμως; Όλα ήταν μπερδεμένα τότε. Κανόνες, υποσχέσεις, νέοι κανόνες για τα σώματα... Εδώ ο άλλος πήγε στον Εθνικό να πει ότι ο σύντροφός και δάσκαλος τον δάγκωσε μερικά χιλιαδες ευρώ και γύρισε πίσω με την ουρά στα σκέλια σαν κουτσομπολιά και ντροπή του Σ.Σ.

      Διαγραφή
  13. "Επένδυση" έχουμε όταν,... χάνουν οι προσωπικότητές μας κάτι που αξίζει λίγο για να κερδίσουν κάτι που αξίζει περισσότερο. Στις ανατολικού τύπου διδασκαλίες δεν υπάρχει η έννοια της επένδυσης γιατί προτιμούν την έννοια της θυσίας. Άλλος χάνει, η προσωπικότητα, και άλλος κερδίζει, το υποτιθέμενο ανώτερο εγώ του ανθρώπου. Η προσωπικότητα αποτελεί απλά , το φθαρτό εργαλείο για την υποτιθέμενη εξέλιξη του υποτιθέμενου πνεύματος. Σίγουρα, κάθε σύστημα που κήρυττε τη θυσία, όπως η νέα ακρόπολη, αναπτύχθηκε με μεγάλη δύναμη και εξουσίασε πολλούς ανθρώπους. Πρέπει φυσικά να το στολίσεις. Πρέπει να πεις στους ανθρώπους ότι, αν παραιτηθούν από όλα όσα τους κάνουν ευτυχισμένους, θα κατακτήσουν ένα ανώτερο είδος ευτυχίας. Δεν χρειάζεται να είσαι πολύ σαφής. Χρησιμοποίησε μεγάλες αόριστες λέξεις : “Παγκόσμια Αρμονία”, “Αιώνιο Πνεύμα”, “Θέλημα Θεού”,”Νιρβάνα”, “Παράδεισος”, “Φυλετική Υπεροχή”, “Δικτατορία του Προλεταριάτου”. Εσωτερική διάβρωση, δηλαδή. Αυτό είναι το πιο παλιό από όλα. Η φάρσα συνεχίζεται αιώνες και οι άνθρωποι πέφτουν ακόμα στην παγίδα. Κι όμως το τεστ είναι κανονικά πολύ απλό :δεν έχεις παρά ν ακούσεις έναν "διδάσκαλο σοφίας", και αν μιλήσει για θυσία, βάλε το στα πόδια σαν να σε κυνηγάει η πανούκλα. Είναι λογικό ότι, όπου υπάρχει θυσία, υπάρχει και κάποιος που μαζεύει τα αφιερώματα της θυσίας. Όπου υπάρχει προσφορά υπηρεσίας, υπάρχει και κάποιος που υπηρετείται. Όποιος σου μιλάει για θυσία μιλάει για σκλάβους και αφεντάδες. Και σκοπεύει να είναι ένας από τους αφεντάδες. Όταν όμως ακούς κάποιον να σου λέει ότι πρέπει να είσαι ευτυχισμένος, ότι αυτό είναι φυσικό δικαίωμά σου, ότι το πρώτο καθήκον σου είναι απέναντι στον εαυτό σου, θα είναι ο άνθρωπος που δεν επιδιώκει να κατακτήσει την ψυχή σου, που δεν έχει να κερδίσει τίποτα από σένα. Αλλά, έτσι και εμφανιστεί ένας τέτοιος άνθρωπος, καταπονείτε όλοι τα άδεια κεφάλια σας ουρλιάζοντας ότι είναι εγωιστικό τέρας. Προσέξτε όμως κάτι στο σημείο αυτό. Είπα “είναι λογικό”. Καταλαβαίνετε; οι άνθρωποι έχουν ένα όπλο να πολεμήσουν. Τη λογική. Φρόντισε λοιπόν να τους την πάρεις. Υπονόμευσε τα ερείσματά της. Αλλά πρόσεχε. Μην την αρνηθείς ξεκάθαρα. Ποτέ μην αρνιέσαι κάτι κατηγορηματικά, γιατί αποκαλύπτεις το παιχνίδι σου. Μην πεις η λογική είναι κακό – αν και μερικοί έφτασαν μέχρι εκεί, και μάλιστα με εκπληκτική επιτυχία. Πες μόνο πως η λογική είναι περιορισμένη. Ότι υπάρχει κάτι πιο ψηλά από εκείνη. Τι; Ούτε κι εδώ χρειάζεται να είσαι απόλυτα σαφής. Το πεδίο είναι ανεξάντλητο. “Ένστικτο”, “Αίσθημα”, “Αποκάλυψη”, “Θεία Ενόραση”, “Διαλεκτικός Υλισμός”. Αν σε στριμώξουν σ ένα νευραλγικό σημείο και κάποιος σου πει πως η θεωρία σου είναι ακατανόητη, είσαι έτοιμος να απαντήσεις. Πες του ότι υπάρχει κάτι ανώτερο από τη νόηση. Κατάργησε τη λογική και τον έχεις στο χέρι. Μπορείς να κυβερνήσεις ένα σκεπτόμενο άνθρωπο; ΌΧΙ βέβαια! Δεν θέλουνε σκεπτόμενους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από την εποχή της νεότητάς μας, καλλιεργείται μέσα μας από τους γονείς μας, τους δασκάλους μας, τους ανθρώπους της θρησκείας, τους πολιτικούς και διάφορα φιλοσοφικά και lifestyle ρεύματα η ιδέα πως η ανιδιοτέλεια και ο αλτρουισμός είναι ό,τι καλύτερο για την ανθρωπότητα και πως η ιδιοτέλεια και ο εγωισμός είναι ό,τι χειρότερο.
    Βιβλία , τηλεοράσεις, εφημερίδες, κινηματογράφοι, μας προτρέπουν να μην είμαστε εγωιστές και να σκεφτόμαστε πρώτα τους άλλους.
    Είναι όμως έτσι?
    Ο εγωισμός, από μόνος του, δεν ορίζεται σαν κάτι το καλό ή κάτι το κακό.
    Το τι είναι καλό και τι είναι κακό είναι έργο της ηθικής.
    Η ηθική είναι ένας κώδικας αξιών που καθοδηγεί τις επιλογές και δράσεις ενός ανθρώπου, οι οποίες και καθορίζουν την πορεία της ζωής του.
    Γιατί ένας άνθρωπος χρειάζεται την ηθική?
    Είναι η ηθική υποκειμενική πολυτέλεια ή μια αντικειμενική αναγκαιότητα?
    Οι φιλόσοφοι θεωρούν την ηθική σαν κάτι δεδομένο.
    Οι μυστικιστές θεωρούν πως η ηθική πηγάζει από τον θεό.
    Άλλοι θεωρούν πως η ηθική ταυτίζεται με το “καλό της κοινωνίας” και έτσι μεταθέτουν το πρόβλημα, μιας και γι αυτούς καλό είναι ό,τι επιλέγει η κοινωνία να κάνει, μόνο και μόνο επειδή το επιλέγει και οι άνθρωποι πρέπει απλά, να ευθυγραμμιστούν.
    Όμως ... κοινωνία είναι το σύνολο μεμονωμένων ανθρώπων και όχι μια ξεχωριστή οντότητα.
    Ας πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή.
    Τι είναι οι αξίες και γιατί τις χρειάζεται ο άνθρωπος?
    “Αξία” είναι αυτό που κάποιος δρα για να κερδίσει ή να διατηρήσει.
    Δεν είναι έννοια αξιωματική, προϋποθέτει απάντηση στην ερώτηση: αξία για ποιον και για τι.
    Προϋποθέτει, επίσης, οντότητα ικανή να δρα για να πετύχει ένα στόχο, ενώ υπάρχει εναλλακτική.
    Χωρίς εναλλακτική δεν υπάρχει “αξία”.
    Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί δρουν για τη διατήρηση στη ζωή.
    Αυτό λοιπόν καθορίζει και το τι είναι σωστό και τι όχι.
    Αυτό που απαιτείται για την επιβίωση καθορίζεται από την φύση του.
    Μια υπέρτατη αξία είναι ο τελικός στόχος για τον οποίο όλοι οι κατώτεροι στόχοι είναι τα μέσα και αυτός ο στόχος θέτει το κριτήριο με το οποίο όλοι οι κατώτεροι στόχοι αξιολογούνται.
    Η ζωή ενός οργανισμού είναι το κριτήριο της αξίας. Αυτό που αναπτύσσει τη ζωή του είναι καλό και αυτό που την απειλεί είναι κακό.
    Με ποιο τρόπο ένας άνθρωπος ανακαλύπτει την έννοια της αξίας?
    Με ποια μέσα αντιλαμβάνεται το θέμα του καλού ή του κακού?
    Με τα μέσα των φυσικών αισθήσεων, της απόλαυσης ή του πόνου.
    Αυτό είναι και το πρώτο βήμα αξιολόγησης.
    Η ικανότητα να βιώνεις απόλαυση ή πόνο είναι εγγενής στο σώμα και αποτελεί μέρος της φύσης του. Δεν έχει επιλογή, γι αυτό και δεν έχει επιλογή για το κριτήριο που καθορίζει τι θα τον κάνει να βιώσει την φυσική αίσθηση της απόλαυσης ή του πόνου.
    Ποιο είναι το κριτήριο? Μα η ίδια η ζωή του.
    Οι δράσεις, για τον άνθρωπο, προϋποθέτουν συνειδητότητα και μάλιστα σε μεγαλύτερο εύρος από τα φυτά και τα ζώα γιατί αυτός ούτε ζει από το χώμα, ούτε βόσκει, ούτε ζει απ το κυνήγι αλλά από την παραγωγή αγαθών.
    Ο άνθρωπος δεν έχει αυτόματο κώδικα επιβίωσης. Δεν έχει αυτόματη πορεία δράσης, ούτε κανένα αυτόματο σύνολο αξιών.
    Η δική του συνειδητότητα πρέπει να ανακαλύψει τις απαντήσεις και δεν λειτουργεί αυτόματα.
    Έτσι λοιπόν, οι δράσεις και η επιβίωση του ανθρώπου απαιτούν την καθοδήγηση των εννοιολογικών αξιών, που πηγάζουν από την εννοιολογική γνώση και αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται αυτόματα.
    Κάθε λέξη ορίζει μια έννοια – γνώση και αυτό συνεπάγεται την συνειδητότητα.
    Καλώς ή κακώς, η λογική δουλεύει μέσω των εννοιών και της σκέψης.
    Λάθος αντίληψη των εννοιών = λάθος σκέψη = λάθος ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επομένως, για να λειτουργούμε σωστά θα πρέπει να βάλουμε στη σωστή της βάση και την έννοια εγωισμός.
    Ο εγωισμός υποστηρίζει πως ο άνθρωπος έχει ως σκοπό τον εαυτό του. Λειτουργεί δηλαδή ιδιοτελώς.
    Αντίθετα ο αλτρουισμός υποστηρίζει πως ο άνθρωπος είναι το μέσον για την επίτευξη των σκοπών των άλλων.
    Ο εγωιστής υποστηρίζει πως πρέπει με την λογική να ορίσει την κλίμακα αξιών του και να επενδύει σε μια κατώτερη αξία για να κερδίσει μια ανώτερη.
    Αντίθετα η ηθική του αλτρουισμού μας λέει πως το να διεκδικούμε το δικό μας συμφέρον είναι κάτι το κακό και κάθε δράση προς όφελος των άλλων είναι κάτι το καλό.
    Με τον τρόπο αυτό η “λογική” του αλτρουισμού εξισώνει τον βιομήχανο που παράγει υλικά αγαθά με τον ληστή, μιας και οι δυο κυνηγούν το ίδιον συμφέρον τους.
    Αντίθετα με την αλτρουιστική ηθική, η ηθική της πραγματικότητας θεωρεί πως ο δράστης πρέπει πάντοτε να είναι ωφελημένος της πράξης του και πως...ο άνθρωπος πρέπει να δρα για το έλλογο ίδιον συμφέρον.
    Η ουσία μιας πραγματικής φιλοσοφίας είναι η έννοια του ανθρώπου ως ένα ηρωικό ον, με τη δική του ευτυχία ως τον ηθικό σκοπό της ζωής του, με την παραγωγική επιτυχία ως την πιο ευγενή δραστηριότητα και με τον Λόγο ως τη μόνη απόλυτη αρχή. Έτσι έχουν τα πράγματα μεταφυσικοί "φιλόσοφοι" της ΝΑ, είτε σας αρέσει είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σου έχει τύχει ποτέ να δίνεις τα πάντα για μια οργάνωση και να την βοηθάς με εθελοντικές δράσεις - χρηματικές δωρεές και συνέχεια να ακολουθείς τα ιδεώδη με τα οποία σε παραμύθιασαν τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης αυτής (οι πλάνοι) και τελικά «οι πλάνοι» να σου ξεπληρώνουν την όλη προσφορά σου με αχαριστία;. Αν όχι τότε δεν έχεις μπλέξει με την Νέα Ακρόπολη!

    Οποίος μπλέξει με την ΝΑ, κάποια στιγμή θα ακούσει την φωνή της συνείδησης του, να του λέει ότι τα έργα της είναι γεμάτα μίσος. Μόνο σε όποιον ακούσει την φωνή αυτή και φύγει από την ΝΑ, θα του αποκαλυφθεί η όλη αλήθεια και η όλη Πλάνη! Και όταν καταφέρεις να ξεμπλέξεις από την πλάνη της ΝΑ, σύντομα, δεν θα θυμάσαι πως τα κατάφερες ή πως επιβίωσες. Μπορεί να μην είσαι σίγουρος ότι έχεις απαλλαγεί από όλες τις δαιμονικές επιρροές της. Για ένα μόνο πράγμα θα είσαι σίγουρος: ότι δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν πριν μπλέξεις με αυτούς. Ο εγωισμός σου θα σε δυσκολέψει να δεχτείς ότι οι πλάνοι της ΝΑ σου έκαναν μεγάλο κακό. Ίσως συμβιβαστείς με το ρητό: «Οτιδήποτε δεν με σπάει με κάνει δυνατότερο». Λίγοι είναι αυτοί που αφού ξεφύγουν από την πλάνη της ΝΑ, έχουν το θάρρος να την καταγγείλουν επώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή