Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Τα μαθήματα που πήρα φεύγοντας από την Νέα Ακρόπολη


Δεν υπάρχει κανένα άτομο σε αυτόν τον πλανήτη που να γνωρίζει αν υπάρχει «Θεός» «Θείες δυνάμεις» κλπ. Δεν υπάρχει κανένας που να γνωρίζει τι γίνεται μετά θάνατον. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν, ή νομίζουν ότι γνωρίζουν. Κανένας όμως δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα ούτε να μου δείξει τίποτα από τα παραπάνω. Όλα είναι θεωρίες οι οποίες είναι απλά θεωρίες και τίποτα παραπάνω. Κάθε τι στην σφαίρα του «ανώτερου» και του «θείου» είναι θρησκεία και όχι επιστήμη. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Το δικαίωμα της επιλογής ταυτίζεται με την ελευθερία μου. Κανέναν δεν θα μου πει τι θα κάνω με την ζωή μου. Οι επιλογές μου αλλάζουν την ζωή μου σε πολλές διαστάσεις και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει. Το να μάθω να επιλέγω είναι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα στην ζωή. Οι περισσότεροι ζούνε μία μέτρια ζωή γιατί δεν επιλέγουν τίποτα και αφήνουν την ζωή απλά να συμβεί. Στην Νέα Ακρόπολη κάποιοι άλλοι θα προσπαθούσαν να κάνουν τις σημαντικές επιλογές της ζωής μου για μένα. Μην αφήσεις αυτό να συμβεί.


Ο κόσμος είναι μία χαρά όπως είναι. Στην ΝΑ μου έδειξαν πόσο «χάλια» είναι ο κόσμος και πόσο καλύτερος θα ήταν αν ήταν χτισμένος στα πρότυπα της ΝΑ. Αργότερα συνειδητοποίησα πως αν όλος ο κόσμος ήταν ΝΑ θα ήταν κατά πολύ χειρότερος. Ο κόσμος σήμερα σε αφήνει να είσαι αυτό που είσαι σε κάποιο βαθμό χωρίς να προσδιορίζει το «απόλυτο καλό» με ιεραρχίες κλπ. Αν όλος ο κόσμος ήταν στην ΝΑ. Θα υπήρχε λιγότερη ανοχή στο διαφορετικό, ακόμα και σε διαφορετικές απόψεις.

Η ΝΑ προσπαθεί να καλύψει αυτήν την όψη της με την «προπαγάνδα» της κατά του ρατσισμού. Πάνε όμως σε ένα μάθημα και εξέφρασε μία διαφορετική γνώμη η οποία είναι επίσης σωστή. Ο δάσκαλός θα προσπαθήσει να σε φέρει στο «σωστό δρόμο» αμέσως. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει πολυφωνία αλλά το απόλυτο «σωστό» και το «λάθος»

Δεν υπάρχουν «ανώτεροι» άνθρωποι ούτε «ανώτεροι σκοποί». Στην ΝΑ σου μαθαίνουν πόσο «εξελίσσεσαι» και γίνεσαι «ανώτερος» άνθρωπος. Αυτό δημιούργησε μία υπεροψία όπου όλοι οι μαθητές νόμιζαν ότι είναι ανώτεροι από τους κοινούς ανθρώπους που κυκλοφορούν στον δρόμο. Αυτό μπορεί να ακούγεται κωμικό, αλλά όταν ακούσεις έναν άνθρωπο να το πιστεύει πραγματικά και να φέρεται αναλόγως στους γύρω του, τότε είναι απλά ένα ψυχολογικό πρόβλημα. Και εγώ πίστευα πως είμαι «ανώτερος».
Φεύγοντας είδα πολλά αξιόλογα άτομα τα οποία δεν είχαν πατήσει ποτέ πόδι στην ΝΑ. Τότε συνηδειτοποίησα πως όλη αυτή η παραφιλολογία της «ανωτερότητας» ήταν για να μας φουσκώσουν την αυτοπεποίθηση και να μας πείσουν ότι κάτι κάνουμε στην ΝΑ.

Έμαθα να δίνω προτεραιότητα στα σημαντικά πράγματα στην ζωή. Οικογένεια, Εστία, Εργασία μπορεί να έμοιαζαν ασήμαντα όταν ήμουν φοιτητής. Είναι όμως από τους σημαντικότερους στύλους στην ζωή. Χωρίς οικογένεια κάποιος είναι ουσιαστικά μόνος, ποτέ δεν θα έρθεις τόσο κοντά σε κάποιον όσο η φυσική οικογένεια. Η εστία είναι ο προσωπικός χώρος ηρεμίας και γαλήνης. Είναι σημαντικό για τον καθένα να έχει τον «ιερό» προσωπικό του χώρο. Η εργασία είναι η προσφορά μας στην κοινωνία. Η εργασία είναι αυτή που θα δώσει τροφή σε εμάς, στην εστία μας, την οικογένεια μας ακόμα και στην ΝΑ.

Όλοι φτάνουν σε ένα σημείο που είναι δύσκολο να μείνουν και δύσκολο να φύγουν. Όταν έφυγα είδα ξεκάθαρα ότι οι μισές και πλέον δραστηριότητες στην ΝΑ γίνονται για να με κρατήσουν. Αν φύγεις γυρνάς στο μηδέν. Αυτό γίνεται για δύο λόγους α) για να σε αποτρέψουν να φύγεις β) γιατί ξέρουν πως αν φύγεις πολύ δύσκολα θα ξαναγυρίσεις. Πολλά άτομα φοβούνται να φύγουν μήπως πληγώσουν τους άλλους. Η αλήθεια είναι πως αυτός που πληγώνεται περισσότερο είναι αυτός που φεύγει.

Η εσωτερική μου αρμονία και γαλήνη αξίζει περισσότερο από κάθε τι άλλο. Πολλοί τρέχουν πίσω από χρήματα, γυναίκες, αμάξια, σπίτια. Άλλοι τρέχουν για να γίνουν «κάτι» φιλόσοφοι, μαθητές, πολεμιστές, ή «κάποιοι». Όλα αυτά είναι ανούσια αν δεν έχω βάλει εγώ την ύπαρξη μου σε τάξη.

29 σχόλια:

  1. Δεν τα έχεις καταλάβει καλά, εσύ απλά νικήθηκες από τα ελαττώματα σου και είσαι η ντροπή της λευκής ιεραρχίας, γι' αυτό τα λες αυτά.
    Τώρα πρέπει να αποζητάς μια ζωή λύτρωσης!
    Είσαι πληγωμένος γιατί απέτυχες! Απέτυχες να ενσαρκώσεις το ιπποτικό ιδεώδες και να φέρεις στην σπίθα της εσωτερικής γνώσης στην γη.

    Απέτυχες να γίνεις ξυλαράκι που θα καείς για να φωτιστούν και να πατήσουν οι ηγέτες φιλόσοφοι του μέλλοντος στην γη!
    Απέτυχες να εξαθλιώσεις την ζωή σου!
    Απέτυχες να γίνεις βλάκας και ανδρείκελο!
    Απέτυχες να γίνεις υπηρέτης τους!
    Απέτυχες στο να αφοσιωθείς στην θρησκεία του εσωτερισμού!
    Απέτυχες στο να ερευνάς ξανά και ξανά αυτά που αυτοί θέλουν να καταλαβαίνεις!

    Απέτυχες σαν ακροπολυτανος και κέρδισες στην ζωή!

    Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου δεν ειναι σωστος και πνευματικος αυτος ο τροπος απαντησης σου, με τον τροπο αυτο επαληθευεις τον προλαλησα για την υπεροψια που υπαρχει στα μελη, εκπεμπεις μια αρνητικη ενεργεια και μια εκδικητικοτητα σε καποιον ο οποιος φερει διαφορετικη αποψη και απο θεμα φιλοσοφιας δεν ειναι σωστο, ελπιζω να μην εισαι μαθητης της Ν.Α. και να εκφραζεσαι με αυτο τον τροπο.

      Διαγραφή
    2. Ρε "Ανώνυμε" μου αρέσει που δεν βάζεις ούτε nick, δεν καταλαβαίνεις γρι από το στυλ του Kunigos. Άντε λοιπόν και βούλωσε το. Άμα ξυπνήσεις μας γράφεις..

      Διαγραφή
    3. Στέφος, χαλάρωσε. Η γραμματεία προπαγάνδας είναι.

      Διαγραφή
  2. Μονο ο Θεος μπορει να κρινει την επιτυχια καποιου ή την αποτυχια του και κανενας απο εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tin eswteriki mas galini tin anazitoume kathe mera arkei na to zitisoume apo ton idio mas ton eauto...ekpempontas thetiki skepsi proselkyeis thetika pragmmata,i kai to antitheto...einai nomos tis fysis tis elksis kai tis zwis..oti ekpempoume eimaste......twra i nea taksi filosofias i nea akropoli opws tin lene...thewrw oti prospathoun na baloun se ena louki yperoptismou kai katapatisi tis prwswpikis zwis tou kathenos elenxontas etsi zwes,periousies,oikogeneia ktl.....etsi kapioi anthrwpoi kai eidika oi foitites pou einai stin ilikeia pou psaxnontai einai ta kalytera thymata!!!i anthrwpoi pou exoun upostei biomata asxima i polles symfores sti zwi tous einai trofi gia tetious idous organwseis...an thelw na mathw tin filosofia tis zwis kserw pou tha strepsw tin prosoxi mou ,stin apli kai ksekathari lusi ena kalo biblio...oxi anthrwpous pou plasaroun wraio logo gia na kanoun plusi egkefalou....binlia!!!ayto einai kai opios thelei na psaxtei perissotero proteinw biblia filosofias istoria gia na anoiksei to mualo tou!!!!eyxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γενικά από το καθετί μπορείς να μάθεις πράγματα - να προσκολλάσαι σε ομάδες δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Σαφώς και έχεις ελευθερία να κρίνεις και να έχεις τη γνώμη σου. Όλες οι απαντήσεις πάντως βρίσκονται στους Αρχαίους Πολιτισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μπορούσα να μάθω εάν τα μέλη της επιτρέπεται να κάνουν ερωτική σχέση με κάποιον εκτός οργάνωσης?Η πέφτουν σε παράπτωμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχω 2 χρονια εξωνεοακροπολιακη σχεση, και η Λευκη Αδερφοτητα κανει οτι δεν με βλεπει στον δρομο.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη δεν επιτρεπεται ξεκάθαρα...

      Διαγραφή
    3. Στο Ηράκλειο σίγουρα όχι επί Θ.Μ. Μάλιστα υπήρχε διαταγή να μην τα φτιάχνουμε με μήκη της δοκιμαστικής σειράς. Δημοκρατικότατα. Μάλιστα είχε γίνει θέμα στον Αη Μαμά. Πρώτα έπρεπε τα μέλη να περάσουν από την περιευστο ενδιαφέρον και την έλξη, και αφού έτρωγαν την ένεση και μπαίναμε στον κύκλο των μελών υπήρχε το ελεύθερο για σύναψη σχέσεων. Τραγικο. Τότε όμως ήταν στα πλαίσια.

      Διαγραφή
    4. Μέλη αντί μήκη και περιέργεια αντί περιευστο

      Διαγραφή
  6. Υπάρχουν 2 ειδη ανθρώπων που φεύγουν απτην νεα ακρόπολη. Αυτοι που φεύγουν και συνεχιζουν την ζωη τους με αλλα πρότυπα και αυτοι που ασχολουνται για ολη τους την ζωη με την νεα ακρόπολη. Αφου λες οτι εφυγες απο εκει γιατι ασχολείσαι ακομα μαζι τους; γιατι δινεις αξια εκει που λες οτι δεν αξιζει να εισαι; ή μηπως σε διωξανε και θελεις να λυτρωθεις; απανταω σε εσενα που γράφεις το site και απαντας απτα anonymous σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που τα ξέρεις όλα δάσκαλε για τα δύο είδη ανθρώπων που φεύγουν από τη ΝΑ, ίσως δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχουν και άλλοι που έφυγαν και νοιώθουν καθήκον τους να πουν δυο λόγια που αν οι ίδιοι τα είχαμε ακούσει όταν το χρειαζόμασταν θα είχαμε αποφύγει τους κάβους. Καλό είναι να ακούγονται οι απόψεις και να κρίνει ο καθένας. Δυστυχώς στη ΜΑ η κρίση δεν ενθαρρύνονταν. Υπακοή ήταν η βασική αρετή του μαθητή. Η έρευνα ήταν στα λόγια.

      Διαγραφή
  7. αν τα φτιαξω με καποιον εκτος ακροπολης, θα επιτρεπεται να ξαναενσαρκωθω σαν ανθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΚΡΙΒΩς!! μια "πλυση εγκεφαλου" μας χρειαζεται για να καθαρισει ολη αυτη η βρωμια γυρω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχω φυγει και εγω αρκετα χρονια. Απο φοιτητης ως τα 30. Η ιδεολογια με την εφαρμογη της εχει μεγαλη αποσταση. Ομορφο μπουκετο ιδεων, που ομως εφαρμοζεται απο ανθρωπους με ελαττωματα. Ετσι ενω στην αρχη ειναι ολα ροδινα, συντομα αρχιζουν να σου ζητουν. Απο χρηματα μεχρι ενεργεια σε ολα τα επιπεδα. Συντομα βρισκεσαι φυλακισμενος σε ενα συστημα που σου εταξαν οτι θα σε βγαλει απο το Ματριξ. Και ηδη εισαι στο δικο τους. Εχεις δεθει με υποσχεσεις και συμβολα. Οσο πιο βαθια μπαινεις τοσο πιο δυσκολα φευγεις. Καπου, αν σου παραμενει λιγη σκεψη, αμφισβητεις και κοντοστεκεσαι. Εκει η θα βρεις δυναμη να σε τραβηξει και να φυγεις η θα παραμεινεις με οποιες συνεπειες. Χωρις οικογενεια, φιλους, δουλεια και προπαντων αξιοπρεπεια. Ευνουχισμενος. Απο τα παντα πρεπει να μαθαινουμε ομως. Η δυναμη ειναι μεσα μας. Αν δεν παιρνουμε εμεις αποφασεις για τον εαυτο μας, υπσρψουν πολλες"Νεες ακροπολεις" για να τις ακολουθησουμε... Οποιος δεν οδηγει την ζωη του μοιραια θα οδηγηθει απο αλλους. Θα ψαχνει συστημστα, δασκαλους, συζυγο, αφεντικα.. Ο θεος εναι μεσα μας. Δεν εναι νεο αυτο. Ας εργαστουμε με τον εαυτο μας και οχι να κρινουμε αλλους. Οι διδασκαλιες εχουν δωθει, ο δρομος εχει φαναρια. Ας ενεργοποιηθουμε. Παθητικοτητα σημαινει υποδουλωση. Νομιζα οτι ημουν λυκος, ημουν προβατο ομως. Η ζωη προχωρα με εμπειριες και κυριως αποφασεις. Πως να πεις σε εναν εικοσαχρονο να μην παει εκει? Αν ειχα την ωριμοτητα να το κανω δεν θα ειχα παει ουτε εγω. Ο καθενας χρειαζεται εμπειριες εξελιξης. Αν δεν τις επιλεξει θα του ερθουν μοιραια.
    Ακολουθηστε τη φωνη της καρδιας.
    Ταπεινα μοιραστηκα μερος των αποσταγματων μου πσνω στο θεμα. Μ. Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήμουν χρόνια μέλος στην νεα Ακρόπολη και θέλω να πω το εξής. Ναι οι τρόποι τους είναι περίεργοι αλλα δεν μπορώ να πω οτι κάποιος μπορεί να βγει χαμένος απο εκεί, στην χειρότερη να μάθεις να στέκεσαι στα πόδια σου μονος σου. Οι άνθρωποι που μπαίνουν μεσα δεν ειναι μαλακές, ούτε αδύναμα παιδάκια, εχουν ανάγκες και νιώθουν οτι ο οργανισμός θα τους τις ικανοποίηση, οσο τους άρεσει μένουν, οταν δεν τους αρέσει φεύγουν,κάποιος αναφέρθηκε σε έξω ακροπολητανικη σχέση... Αν θέσεις τα όρια απο την αρχη κανένας δεν σου λεει τίποτα, η προσωπική σου ζωη παραμένει προσωπική αν ομως θες να πας στον δασκαλο για συμβουλές ειναι σαν να πηγαίνεις σε παπά για την ιδια δουλειά, θα σε βοηθήσει αλλα θα σε ξαναφέρει στην εκκλησία για ενα ευχέλαιο. Όποιος πληρώνετε απο τέτοιους οργανισμούς ειναι προφανώς ανωριμος πανω στο θεμα. Δεν σου αρέσει? Φύγε, ομως οπως εσυ σχολιαζες στο παρελθόν όποιον έφυγε ετσι και αυτοι θα σχολιάσουν εσένα. Λες και δεν το περίμενες, ειναι φυσικό για ολες τις ανθρώπινες κοινότητες ανεξαρτήτου φύσεως. Και στην τελική αν κοιτάξουμε σεκτες παρόμοιου τύπου το να φύγεις θα είχε πολύ ποιο δυσάρεστες συνέπειες απο πληγωμενες καρδιές.
    Όσον αφορά τις ύλες που διδάσκονται ειναι κατι που πολυ δύσκολα βρίσκεις αλλού, στα πανεπιστήμια τα θέματα που αναλύουν (έστω και επιδερμικά και με λαθος τρόπο) ειναι ανύπαρκτα, και ενας φοιτητής που θέλει να κατανόηση αυτου του είδους φιλοσοφικά συστήματα εχει λιγες επιλογές, η να αποκτήσει πρόσβαση σε μια στοά, η να ψάξει στην κόλαση του ίντερνετ η να παει στην Νεα Ακρόπολη που αν θυμάμαι καλα ειναι και ενας απο τους πρωταρχικους λόγους ίδρυσης. Εδω θέλω να σταθω στο γεγονός οτι όντος η ελευθερία της έκφρασης ειναι υπο περιορισμό, ειδικότερα στα μαθήματα το να μην συμπιπτεις ιδεολογικα με τους άλλους μπορει να τα κανει αφόρητα ομως ποτε δεν ειδα δάσκαλο να μην θελει να το συζητήσει εξω απο το μάθημα. Ναι σε κατευθύνει εκεί που θέλει και ξερει ακριβώς πως να το κάνει, δεν σε εκμεταλλευετε όμως, σε αγαπαει και σε πονάει, γιατι αν ενας καινούργιος αφιερώνει 1 ωρα την εβδομάδα στη δομή, ο δάσκαλος εχει αφιερώσει 10 για να μάθει να μιλάει σωστα, να κρατάει μια δομή λειτουργική, και η θυσίες που εχει κανει ειναι πολλές και στις περισσότερες περιπτώσεις ξέρει οτι το μέλος δεν θα μείνει πολυ καιρό και παρόλα αυτα βοηθάει σε οτι σε απασχολεισει, απο την άλλη οι πιέσεις που δέχεσαι απο τα υπόλοιπα μέλη ειναι ασφυκτικες, οι καινουργιοι δασκαλοι σου χαλάνε την ουτοπία με την προχειρια τους και την ανικανοτητα τους να απαμτησουν σε όλα σου τα ερωτήματα και σιγα σιγα ολα σε πιέζουν να αφιερώσεις περισσότερα. Γνωρίζω προσωπικά πολλα μέλη απο τα πρώτα τμήματα που ποτε δεν πήραν αξίωμα μεσα στο πυραμιδικο τους σύστημα, ποτε δεν πήραν πέλεκυς και ποτε δεν έγιναν δασκαλοι, και ειναι χαρούμενοι με την οικογένεια τους, έχουν βρει καλούς φίλους και πληρώνουν οσο θέλουν και μπορούν, απλα βρηκαν την ισορροπία τους. Αν δεν το κανεις μονος σου η θα αγχώνεσαι καθε μερα για να δωσεις περισσότερα, η περνεις τον δρομο της πόρτας, αναρωτομενος που εχασες την μπαλα.
    Για να μην τους θαψω τέλειος θελω να αναφερθώ σε περιπτώσεις που όντως εχουν βοηθήσει κοσμο να ξεφύγει απο ναρκωτικά, το ποτό και αλλες περιπτώσεις. Ας προσέχουμε λίγο τι γράφουμε, αν ηταν οι μακιαβελικες διάνοιες οπως παρουσιάζονται πολλές φορές δεν θα πάλευαν με τα οικονομικά τους καθε μήνα,ημουν στην γραμματεία οικονομίας και γνωρίζω. Στην τελική η χώρα μας ειναι τελευταία σε επίπεδα εθελοντισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη, και αυτα τα παιδιά το μόνο που θέλουν ειναι να βοηθήσουν τον κόσμο εξω απο την σαπίλα των κομμάτων. Απο την μια σαπίλα στην αλλη να πεις, αλλα τουλάχιστον να ξέρεις γιατι είσαι εκεί και γιατι δεν είσαι, καντε κριτική, όχι κράξιμο. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους ένα σωστό σχόλιο!

      Διαγραφή
    2. Χρήσιμο αντικειμενικό σχόλιο χωρίς προκατάληψη, επιθετικότητα, μνησικακία. Ωραίος

      Διαγραφή
    3. Εύγε. Πολύ ουδέτερη και σωστή προσέγγιση!

      Διαγραφή
    4. Παιδία χαλαρώστε. Περάσαμε και εμείς από τη γραμματεία προπαγάνδας. Τα ίδια κάναμε όταν κάποιος μιλούσε αρνητικά για τη ΝΑ. Σας έχει καταλάβει ο κόσμος. Δεν τρώει τόσο κουτοχορτο όσο νομίζετε. Τα σχόλια είναι δικών σας. Οκ. Έλεος.

      Διαγραφή
  11. Όσοι κατηγορούν κάποιον, στην προκειμένη περίπτωση την Νέα Ακρόπολη, έχουν τις περισσότερες φορές τις δικές τους εσωτερικές διαμάχες και προβλήματα που τους παρακινούν να ψάχνουν για συνομωσίες και ενόχους.
    _ Γνώρισες έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, ιδέα, ομάδα ή σύλλογο και δεν σου κάνει;
    Φύγε και συνέχισε τις αναζητήσεις σου.
    Το να βγάζεις φαρμάκια από μέσα σου, δεν θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις.
    Όλα τα αρνητικά συναισθήματα - Θυμός, Φόβος, Μίσος, Επιθετικότητα κτλ,- ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΟΝΤΑΙ, παρά κατακλύζουν μόνον αυτόν που τα αισθάνεται.
    _ Δεν θα γράψω τι είναι η Νέα Ακρόπολη, αν είναι καλή ή κακή.
    Θα πάρω τα καλύτερα στοιχεία από αυτούς που συναντώ στην ζωή μου, και θα προσπαθήσω να μην μιμηθώ τα ελαττώματά τους.
    Σας χαιρετώ όλους, Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες Μητσαρα, αλλά όταν αυτοί σου δίνουν εντολές, σου βάζουν πρόστιμα για μη εκτελεσμένες εργασίες, σου λένε με ποιον να τα φτιάξεις και που θα πουλήσεις ημερολόγια και πως θα ζήσεις ενγενη, τότε Κάλια να λείπουν και να μην έχουν εξουσία πάνω σου.

      Διαγραφή
    2. Όμως φιλαρα σχόλια έχουν το δικαίωμα να κάνουν όλοι όσοι έζησαν μέσα στη σχολή για χρόνια. Και το φαρμάκι που εσύ ονομάζεις, θα το έλεγα απόσταγμα εμπειριών και μοίρασμα. Άσε με να έχω το δικαίωμα να φαρμακωνομαι Δεν φτάνει που μου έλεγες τι να κάνω όσο πουν μέσα, θα μου λες τι να κάνω και έξω;

      Διαγραφή
  12. Εγω χθες πηγα για πρωτη φορα σε συναντηση της ΝΑ εδω στην Κρητη και εφυγα γιατι μου φανηκαν πολυ περιεργες οι συμπεριφορες. Το παιδι που εχει το μπλογκ δεν βγαζει κακια. Ενημερωνει και αυτο βοηθα νεα παιδια να μην ασχοληθουν με αυτην την θλιβερη σεχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σκέφτηκες ποτέ ότι στην Εκκλησία, στην Ορθοδοξία, θα έβρισκες όλα τα καλά που βρήκες στη Ν.Α. κι επί πλέον πραγματικό νόημα ζωής κι αιώνια σωτηρία αν το ήθελες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διάβασα με προσοχή τα σχόλια κάποιων ανθρώπων. Δε γνωρίζω πού ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια, αλλά μπορώ με κάποια βεβαιότητα, που μού επιτρέπει η επαγγελματική μου ιδιότητα και πείρα, μετά από πολύχρονη προσωπική επαφή με την ανθρώπινη ψυχή, να σχηματίσω ένα ψυχολογικό προφίλ κάποιων μελών της Νέας Ακρόπολης. Από τον τρόπο που εκφράζουν την απολυτότητά τους και την αφοσίωσή τους στο συγκεκριμένο ιδεώδες, δημιουργούν ένα εχθρικό κλίμα ανάμεσα στους "εντός" της οργάνωσης και στους "εκτός" αυτής. Αυτό συμβαίνει συνήθως για δύο κυρίως λόγους. Ο ένας είναι ότι είχαν εξαρχής πολύ μεγάλη ανάγκη να ταυτιστούν με κάτι που θεωρούσαν ανώτερο και ασφαλές, σε μια προσπάθεια να θεραπεύσουν ψυχικά τραύματα και απογοητεύσεις του παρελθόντος. Ο άλλος αφορά τον δογματισμό που δημιουργείται σε ανθρώπους που πετυχαίνουν αυτήν την ταύτισιν, οπότε η αίσθηση ασφάλειας και αποδοχής από την ομάδα, προσδίδει αυτομάτως και μιαν αίσθησιν ανωτερότητος (νιώθουν ότι ξεχωρίζουν πια από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο -οικογενεια, φίλους, εργασία κλπ- που κάποτε τους επλήγωσε, τους απέρριψε, τους απογοήτευσε). Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς ψυχολογικό μοτίβο σε κάθε οργάνωση που πρεσβεύει τα λεγόμενα "ανώτερα ιδεώδη" (ναζισμός, χριστιανισμός, κομμουνισμός, μουσουλμανισμός, ελευθεροτεκτονισμός κλπ), χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι εξισώνω όλες αυτές τις οργανώσεις και τις βάζω στο ίδιο καζάνι. Τονίζω, ότι ίδιο παραμένει μόνο το Ψυχικό μοτίβο της απόλυτης ταύτισης και της ανωτερότητας, τα οποία εκφράζονται σε κάποιες οργανώσεις με έναν απροκάλυπτα βίαιο και μισαλλόδοξο τρόπο, ενώ σε κάποιες άλλες πιο συγκεκαλυμμενα. Εν τέλει, δεν θεωρώ επιβλαβές κάποιος άνθρωπος να εντάσσεται σε μια οργάνωση η οποία ωφελεί τον ίδιο και το κοινωνικό σύνολο. Όμως, προβλήματα σοβαρά δημιουργουνται όταν εισχωρούμε σε μια ομάδα για να ξεφύγουμε από φαντάσματα του παρελθόντος μας και όταν προσπαθούμε να επιβάλλουμε τις πεποιθήσεις μας σε άλλους, τους οποίους θεωρούμε κατώτερους από εμάς. Να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις ιδεολογίες. Όσο όμορφες κι αν είναι μερικές από αυτές, μπορούν να εξελιχθούν σε μαζική υστερία και σε μια νέα τυραννία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου πρώην σύντροφε. Κατ ουσίαν δεχόμασταν την κατωτερότητα μας έναντι των αρχηγών και δασκάλων όσο ειμασταν μέσα ψάχνοντας μια θέση στα μάτια τους και όχι στον ήλιο..

      Διαγραφή