Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Φταις εσύ

 Πολλοί γυρνάνε και κρίνουν αυτόν που φεύγει, με την συνήθη καραμέλα, "αυτός έφταιγε". Επίσης στα σχόλια μερικοί γυρνάνε και λένε ας ήσουν πιο έξυπνος και ας έφευγες πιο γρήγορα, άρα ήταν δικό σου λάθος.

Η απάντηση μου στα παραπάνω είναι η εξής: "Ναι, αυτό λέω και εγώ"

Το να το παίζεις θύμα είναι ένα χαμένο και μίζερο παιχνίδι. Μπορεί να κερδίσεις την συμπάθεια κάποιων, μπορεί να χειριστείς κάποιους παίζοντας το θύμα, αλλά η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε τις ευθύνες μας.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και ουσιαστικά πληρώνει για τις επιλογές τους. Όπως στρώσεις έτσι κοιμάσαι.

Το να σκέφτεται κανείς με μόνο άσπρο και μαύρο είναι μια πολύ περιορισμένη οπτική. Φυσικά και υπάρχουν θετικά και αρνητικά στην ΝΑ, όπως και σε κάθε οργανισμό. Μπορεί να φαίνεται πως το παίζουμε θύματα και πως κατηγορούμε την ΝΑ για τα πάντα, αλλά δεν είναι έτσι.

Η ΝΑ παρουσιάζεται πως το "τέλειο", "αψεγάδιαστο" ιδεώδες. Αυτό που προσπαθούμε ουσιαστικά να κάνουμε εδώ είναι να παρουσιάσουμε κάποιες απόψεις για τις οποίες τα μέλη δεν μπορούν να μιλήσουν ούτε να εκφράσουν μεταξύ τους. Όσοι δεν έζησαν τις εμπειρίες δεν έχουν ιδέα. Συνεπώς μέσω του ανώνυμου αυτού μπλογκ, ίσως μπορούμε να εκφράσουμε να αναλύσουμε κάποιες ιδέες "ταμποού" που δεν μπορούν να ειπωθούν μέσα στην σχολή.

Μήπως τελικά το ιδεώδες της ΝΑ δεν είναι "τέλειο" όπως ισχυρίζονται; Μήπως η εκδήλωση αυτού του "τέλειου" ιδεώδους εκφράζεται με πολλές ατέλειες σε επίπεδο που μπορεί να γίνει κάτι ουσιαστικά πολύ χειρότερο απ' ότι παρουσιάζεται;

Δεν είμαστε τέλοιοι, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να έχουμε μία φωνή και να πούμε ένα λάθος όταν το δούμε, ή να κάνουμε μία στάση και να αφαιρέσουμε μια πέτρα από τον δρόμο μας για να μην σκοντάψει ο επόμενος.

Μετά απο πολλές εμπειρίες και πολύ μόχθο, εκφράζω μια άποψη την οποία μπορεί να υπάρχει κάποιος εκει έξω που να χρειάζεται να την ακούσεί. Όσο και να κατακρίνεται αυτή η πράξη από την ΝΑ, αυτή είναι μια πράξη πραγματικής ανιδιοτέλειας, γιατί δεν την κάνω ούτε για να φουσκώσω το εγώ μου, ούτε για να εκδικηθώ κάποιον, ούτε για να κερδίσω προσοχή και ευθυμίες, καθώς είμαι ανώνυμος.

Ο ιστότοπος αυτός υπάρχει γιατί κάποιες αλήθειες πρέπει να εκφραστούν γιατί κάποιοι θέλουν να τις ακούσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου